Still1206-00100_max_original

5. decembrī, kad pasaulē atzīmē Starptautisko Brīvprātīgo dienu, arī Daugavpilī godināja labākos brīvprātīgā darba veicējus, kuri ziedo savu laiku un enerģiju citu cilvēku un pilsētas labā. Pasākuma „Brīvs un prātīgs” laikā apbalvoti gandrīz 50 aktīvākie daugavpilieši.

Brīvprātīgais darbs ir visā pasaulē atzīts un populārs veids, kā iedzīvotāji  var iesaistīties sabiedriskajā dzīvē un uzlabot gan savu, gan apkārtējo dzīves kvalitāti.  Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš pateicās nesavtīgajiem daugavpiliešiem par to, ka viņi atrod laiku un iespēju gan lai piedalītos dažādu pasākumu īstenošanā, gan lai sniegtu palīdzīgu roku tiem, kam tā ir patiešām nepieciešama, tādējādi vairojot labo mūsu pilsētā.

Daugavpils brīvprātīgo darbības lauciņš ir plašs. Vieni labprāt piedalās vērienīgo masu pasākumu organizēšanā un izmanto iespēju ieraudzīt šo interesanto un sarežģīto procesu no cita rakursa, esot daļai no tā. Citi par prioritāti izvirza atbalsta sniegšanu tiem, kas nonākuši sarežģītā dzīves situācijā. Katru gadu brīvprātīgo skaits pieaug, kustībā iesaistoties dažāda vecuma cilvēkiem ar dažādu dzīves pieredzi.

Šādu palīgu sniegums vērienīgu pasākumu rīkošanā ir nenovērtējams. Tā, piemēram, lai notiktu Daugavpils pusmaratons, šogad bija piesaistīti 30 brīvprātīgie. Līdzīgi ir arī ar citiem plašiem kultūras un sporta pasākumiem.

Ikvienam brīvprātīgajam ir savs stāsts un motivācija, taču viņus visus vieno vēlme darīt kaut ko vērtīgu un arī pašiem gūt jaunu, neatkārtojamu pieredzi, uz ko tiek aicināti arī tie, kas vēl tikai apsver iespēju kļūt par brīvprātīgo.

Ikviens, kurš vēlas iesaistīties brīvprātīgo kustībā, bet nezina, ar ko lai sāk, var vērsties Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļā pa tālr. : 65422304, 27028209, vai arī patstāvīgi reģistrēties vietnē www.brivpratigie.lv,kur ir apkopota informācija par brīvprātīgā darba aktualitātēm un iespējām visā Latvijā.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.