5953_atkaribu_kampana_1posms_original

Latvijā jaunu cilvēku vidū (vecuma grupā 20 – 39 gadi) katrs ceturtais nāves gadījums ir klasificēts kā alkohola izraisīts. 2017. gadā ar alkohola lietošanu tieši saistītie potenciāli zaudētie mūža gadi vecuma grupā no 15 – 64 gadiem veido 10,4% no visiem potenciāli zaudētajiem mūža gadiem. Turklāt 15 gadu vecumā vairāk nekā katrs desmitais jaunietis (12,5%) pēdējā gada laikā iereibis ir sēdies pie motorizēta transportlīdzekļa stūres vai arī peldējies dziļā ūdenstilpnē (12%). Tas nozīmē, ka jaunieši ne tikai pakļauj sevi atkarību riskam, bet arī apdraud gan savu, gan apkārtējo cilvēku dzīvības.

Lai pēc iespējas veiksmīgāk uzrunātu jauniešus un atrastu veidu, kā ar viņiem sarunāties par šīm tēmām, Veselības ministrijas organizētās kampaņas “Spēks pateikt NĒ!” komanda ir sagatavojusi informatīvo paku ar materiāliem (prezentācijām, filmām un bukletiem), ko aicinām izmantot skolās, jauniešu centros vai pasākumos, kur tiek runāts par smēķēšanu vai alkohola lietošanu.

Tāpat aicinām arī dalīties informācijā par kampaņu savos sociālajos tīklos, izmantojot #spēkspateiktnē.

Šeit atrodama paka ar minētajiem materiāliem - http://esparveselibu.lv/aktivitates/speks-pateikt-ne-informativo-materialu-paka-2/

Pielikumā atradīsiet arī ministres Ilzes Viņķeles parakstītu aicinājumu dalīties tālāk ar šiem materiāliem un izmantot tos savā ikdienas darbā.

 

Ar cieņu

Signe Sēne

"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības"

signe.sene@prae.lv

+371 26612153

Piesaistītie faili: