1111_original

Apvienojot Daugavpils, Vārkavas un Līvānu novadus, biedrība „Latgolys Studentu centrs” (LgSC) uzsāk jauniešu iniciatīvu projektu  „ Dubnas pieRaksti”.

Projekta galvenā doma ir sapulcināt 20 jauniešus no dažādiem novadiem, lai vasaras sākumā dotos kopīga piedzīvojumā — 6 dienu laivu pārbraucienā pa Dubnas upi, kura laikā tiktu pētīti upes krastā esošie kultūrvēstures objekti, intervēti piekrastē dzīvojošie iedzīvotāji un apgūtas jaunas kompetences: vides, kultūrvēstures, pilsoniskuma un videogrāfijas jomās. Pēc laivošanas posma, jaunieši kopīgiem spēkiem veidos fotogrāfiju izstādi, filmu un informatīvu materiālu vidi, par ekspedīcijas laikā piedzīvoto, redzēto, dzirdēto un sajusto.

Projektā aicināti piedalīties 20 jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem no Daugavpils, Preiļu, Vārkavas un Līvānu novadiem. Lai pieteiktos dalībai ekspedīcijā/apmācībās, jauniešiem nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu. Galvenais atlases kritērijs — jaunieša motivācija piedalīties, mācīties un iesaistīties redzamo projekta rezultātu izveidē.

Projekts norisināsies no maija līdz novembrim, kura laikā tiks organizēta laivošana pa Dubnas upi posmā no Višķiem līdz Līvāniem (13.-18.06.2017.), un rudenī tiks izveidota fotogrāfiju izstāde, prezentēta filma un informatīvais materiāls.

Vēršam uzmanību, ka projekta dalībnieki mācīsies un strādās trīs grupās: 1. grupa būs atbildīga par vides (upes) fizioģeogrāfisko raksturojumu. (aprakstu veidošanu, par Dubnā augošajiem augiem, zivīm, ūdens kukaiņiem u. c.).  2. grupa būs atbildīga par kultūrvēsturisko objektu apskati, aprakstu veidošanu par šiem objektiem. Dubnas piekrastes iedzīvotāju intervēšanu, par to, kā viņi sadzīvo ar upi, par to, kā ir mainījusies viņu dzīve dažādos laikos un dažādu „varu” ietekmē.  3. grupa būs atbildīga par fotografēšanu un video filmēšanu, montāžu un fotogrāfiju izstādes un video filmas izveidošanu un prezentēšanu.

Vairāk informācijas par projektu var iegūt LgSC un pie projekta sadarbības partneriem: Višķu jauniešu centrā, Vārkavas novada Kultūras centrā, Preiļu jauniešu centrā „ČETRI”, Līvānu jaunatnes un iniciatīvu centrā „ Kvartāls”.

Projekts tiek īstenots ar LR Kultūras ministrijas un biedrības „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” atbalstu.

Projekta svarīgākā informācija.

 

Vairāk informācijas biedrības

„ Latgolys Studentu centrs” mājaslapā (www.lgsc.lv),

 zvanot pa tālr. nr.: 28362243 (Dagnija), vai rakstot uz daugovpils@lgsc.lv