1222_zoom_original

2017.gada 27.maijā Latgales zoodārzā no plkst. 12.00 līdz 15.00 norisināsies ģimenes pasākums „ZOOMAIFEST”. Svētkus organizē biedrība “ERFOLG” sadarbībā ar “Latgales zoodārzu” un Daugavpils pilsētas domes atbalstu.

 

Jau septīto gadu biedrība „ERFOLG” organizē ģimenes festivālu „Zoomaifest”. Festivāls kļuva jau par labu tradīciju un vairākas pilsētas un novada ģimenes gaida pasākumu ar nepacietību. Varam apliecināt, ka tas ir krāšņs un dalībnieku skaita ziņā vērienīgs pasākums ar koncertu, konkursiem, darbnīcām, izstādēm. Vidēji festivālā piedalās 30-40 dažādas organizācijas un 2000-3000 dalībnieki.   Pasākums stiprina ģimenes vērtības un dāvina cilvēkiem kopā būšanas prieku, jo bērni un pieaugušie pavada laiku daudzveidīgās aktivitātēs Latgales zoodārzā parkā.

 

Šogad svētku tematika ir „Aiz trejdeviņiem kalniem”, kuras pamatā ir divas tēmas „Pasakas” un „Ģimene”.

Pasakas ir unikālas ar to, ka tās attīsta iztēli, uztveri, domāšanu un radošumu, tās ļauj fantazēt un iegremdēties pasaku atmosfērā. Ģimene ir galvenais, kas mums ir dzīvē. Mēs piedzīvojam ar to neaizmirstamus momentus.

 

„ZOOMAIFEST” sniegs iespēju iedzīvotājiem, galvenokārt, bērniem un jauniešiem attīstīt un pilnveidot savas spējas, prasmes un talantus, kā arī visiem pasākuma apmeklētajiem veidot pozitīvu attieksmi pret dabu, iesaistīt jauniešus sabiedriskajos pasākumos, popularizēt Latgales Zoodārzu, attīstīt kolektīvus, biedrības, kā arī piesaistīt cilvēkus ar invaliditāti. Šī pasākuma ietvaros mums ir ļoti svarīgi veicināt ģimenes vērtību nostiprināšanu, pozitīvās attieksmes prêt dabu veidošanu, radošo kolektīvu attīstīšanu, kā arī cilvēku ar ierobežotām spējām iesaistīšanu aktīvajā sabiedriskajā darbībā.

Programmā:

 

- Radošo kolektīvu, bērnu un jauniešu grupu koncerts

- Pasaku kvests visai ģimenei

- Jauno mākslinieku darbu izstāde

- Jautrie ģimenes starti

- Radošās darbnīcas, spēles un konkursi visai ģimenei

- Loterijas, balvas un pārsteigumi

- Eiropas kultūru foto stūrītis

- Zinātniskais stūrītis ar mikroskopiem

- Meistarklases (organizatori no Latvijas, Spānijas, Itālijas, Rumānijas, Horvātijas)

- Dažādu kultūru ģimenes tradīciju prezentācija

- Bruņurupuču skrējiens

- Ekskursija pa Latgales zoodārzu

 

Tradicionāli katru gadu Vācijā norisinās festivāls „Maifest”. Šie svētki ir veltīti dabas atmodai pēc ieilgušās ziemas, un ilgi gaidītās vasaras sagaidīšanai. „ZOOMAIFEST” kļuva jau par jauku tradīciju Daugavpilī. Tas guva lielus panākumus un labas atsauksmes no pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Šogad biedrība ERFOLG organizē svētkus visai ģimenei „ZOOMAIFEST” jau 7 reizē. Biedrība ielūdz visus, kas ir ieinteresēti un vēlas piedalīties šajā ģimenes pasākumā.

 Jūs sagaida aizraujošas nodarbības, draudzīga atmosfēra un daudz cita interesanta!