Vnf-30b014a97da019a790a15876815bbeb4_original

Sestdien, 5. decembrī, svinīgajā ceremonijā tika godināti titula “Gada brīvprātīgais 2015” ieguvēji - brīvprātīgie no Amatas un Auces novada, Brocēniem, Burtnieku novada, Dagdas, Dobeles, Liepājas, Madonas un Rīgas.

Goda rakstu  un goda zīmi "Gada brīvprātīgais 2015" saņēma:

  • Aija Utkina no Dagdas par pašaizliedzīgu brīvprātīgo darbu un atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti. Balvu pasniedza  Mārtiņš Oliņš, Bankas “Citadele” biznesa analītiķis, šova “Dejo ar zvaigzni” dalībnieks.

  • Artis Krists Mednis no Burtnieku novada par dedzīgu brīvprātīgo darbu vietējās kopienas un jauniešu labā. Balvu pasniedza Inese Šubēvica, Latvijas Jaunatnes padomes izpilddirektore.

  • Antoņida Šumilova no Rīgas par regulāru brīvprātīgo darbu veselīga dzīvesveida veicināšanā. Balvu pasniedza  Viktorija Vlasenko, Latvijas U-šu asociācijas vadītāja.

  • Krista Lubiņa no Rīgas par prasmi iedvesmot jauniešus iesaisīties brīvprātīgajā darbā un līdzdarboties. Balvu pasniedza Andrejs Filipovs, Nodarbinātības Valsts aģentūras sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

  • Sergejs Steļmahs no Rīgas par aizrautīgu un iedvesmojošu brīvprātīgo darbu vides aizsardzībā. Balvu pasniedza Māris Olte, vides pētnieks.

  • Māris Kārkliņš no Liepājas par iedvesmas pilnu un daudzpusīgu brīvprātigo darbu. Balvu pasniedza Gustavs Terzens, radio un televīzijas cilvēks.

  • Zigmunds Zaļenko no Brocēniem par profesionālo prasmju ieguldījumu brīvprātīgajā darbā ar bērniem un jauniešiem. Balvu pasniedza Māris Šlēziņš, Pasaules ielu vingrošanas federācijas dibinātājs, “Latvijas Lepnums 2011” saņēmējs.

  • Sarmīte Lucaus no Dobeles par nesavtīgu un ilglaicīgu  brīvprātīgo darbu sociālajā jomā. Balvu pasniedza Inga Skrastiņa, Borisa un Ināras Teterevu fonda projektu vadītāja.

  • Vineta Lisikova no Auces novada par mīlestības pilnu un radošu brīvprātīgo darbu ar bērniem. Balvu pasniedza aktieris Andris Bulis.

  • Jauniešu organizācija “Nītaureņi” no Amatas novada Nītaures par aizrautīgu un jauniešiem draudzīgu brīvprātīgā darba organizēšanu vietējās kopienas labā. Balvu pasniedza Aija Tūna, Latvijas valsts simtgades biroja Izglītības un jauniešu projekta vadītāja.

  • Radošā apvienība jauniešiem “Trepes” no Rīgas par kvalitatīvu ilgtermiņa jaunatnes brīvprātīgā darba organizēšanu sociālās integrācijas jomā. Balvu pasniedza Līga Lejiņa, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre.

  • Madonas novada pašvaldība, kā brīvprātīgajiem draudzīgākā pašvaldība par par mērķtiecīgu brīvprātīgā darba organizēšanu visā novada teritorijā. Balvu pasniedza Mudīte Priede, Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre.

“Brīvprātīgo kustībai ir vairāk nekā 100 gadus gara vēsture. Latvijā mērķtiecīgi un organizēt to esam attīstījuši kopš 1998.gada, un pa šo laiku ir paveikts daudz. Šī kustība ir aptvērusi visas vecuma grupas, visus reģionus, savu laiku un sirdi tajā iegulda privātpersonas, šo kustību atbalsta un attīsta pašvaldības un nevalstiskās organizācijas.  Apliecinājums tam ir arī šā gada brīvprātīgie, kuriem šodien,  Starptautiskajā brīvprātīgo dienā, vēlamies pateikties īpaši,” atzīst Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valmieras novada fonds kopā ar sadarbības partneriem (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūruRīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentuJelgavas pašvaldības Sabiedrības integrācijas pārvaldiDaugavpils pašvaldības Jaunatnes departamentuLatvijas Jaunatnes padomiTalsu novada fondu,biedrību “brīvprātīgais.lv” un Nodarbinātības valsts aģentūru) rīkoja šo godināšanu, lai  pateiktos labākajiem brīvprātīgajiem par viņu nesavtīgo ieguldījumu sabiedrības labā. Par šā gada brīvprātīgo varēja nominēt gan pašvaldības un  nevalstiskās organizācijas, gan atsevišķus cilvēkus, kuri veic brīvprātīgo darbu.

Pasākumu finansiāli atbalstīja arī Norvēģija, Islande un Lihtenšteina, izmantojot EEZ finanšu instrumentu.