Nozimite_gb2014_izgriezums_original

Šonedēļ noslēdzās pieteikšanās balvai „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014”. Organizācijas un privātpersonas kopumā šim apbalvojumam ir iesniegušas 239 pieteikumus par 265 brīvprātīgajiem no 46 dažādām Latvijas pašvaldībām. Organizatori ir uzsākuši vērtēt pieteikumus, lai labākos brīvprātīgos suminātu svinīgā ceremonijā 5. decembrī Rīgas sporta manēžā.

Visvairāk brīvprātīgo pieteikts no Rīgas – 76 pieteikumi, no Vidzemes 47, no Kurzemes 45, no Zemgales 37, bet no Latgales 34 pieteikumi. Jaunākajam brīvprātīgajam ir 14 gadu, bet pieredzes bagātākais brīvprātīgais ir 81 gadu veca kundze no Kurzemes. Tomēr kandidātu vidējais vecums – 23 gadi – liek domāt, ka redzamākie un aktīvākie brīvprātīgie ir jaunieši. Tematiski pārliecinošā vadībā ir sociālā joma, ko pārstāv teju puse brīvprātīgo, bet tūdaļ seko kultūra ar 70 pieteikumiem.

Jau ziņots, ka starptautiskajā Brīvprātīgo dienā 5.decembrī Rīgā tiks organizētas lielas un skanīgas brīvprātīgo svinības – kopīga Zemes mākslas instalācijas “Cinīši” izveide, reģionālā brīvprātīgo sumināšana un labāko brīvprātīgo godināšana “GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014”. Tajā piedalīsies arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri šajā dienā paši kļūs par brīvprātīgajiem. Plānots, ka Rīgā vienuviet pulcēsies ap 3000 brīvprātīgo no visas Latvijas. Godināšana tiek rīkota ar nolūku veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo kustību un sekmētu dažāda vecuma cilvēku un organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā.

Latvijas pašvaldības ir aicinātas izmantot 5.decembra svinības un dienas pasākumā Rīgā sveikt savus labākos brīvprātīgos, lai reģiona mērogā publiski pateiktu paldies labiem cilvēkiem, kuri veikuši un veicinājuši brīvprātīgo darbu.

Par godināšanas nominantiem tiks veidoti arī video stāsti, kas tiks demonstrēti Godināšanas laikā 5.decembrī un īpaši veidotā televīzijas raidījumā, kas 6. decembrī būs redzams LNT.

Brīvprātīgo godināšanu organizē nodibinājums Rīga 2014, Valmieras novada fonds, Talsu novada fonds, Jelgavas pilsētas domes Sabiedrības integrācijas pārvalde, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, biedrība „Sadarbības platforma”, biedrība „brīvprātīgais.lv” un Nodarbinātības valsts aģentūra. Godināšanu līdzfinansē arī Eiropas Komisijas programma „Eiropa pilsoņiem”.

Papildu informācija:

Ints Teterovskis, Nodibinājuma „Rīga 2014” brīvprātīgo programmas vadītājs, tālr.29414158

Ansis Bērziņš, Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs, tālr. 26136756