Dsc_0013_original

Kas ir brīvprātīgais?  Kādās sfērās viņš darbojas? Tieši uz šiem jautājumiem atbildēja Daugavpils pilsētas Jaunatnes Departamenta brīvprātīgie jaunieši.

Jeļena: „Darbs ar senioriem bija ļoti aizkustinošs. Mēs palīdzējām senioriem apgūt interneta pasauli, pēdējā nodarbībā paši novadījām nodarbību par tēmu „Youtube un tā iespējas”. Tagad ar pilnu pārliecību varam teikt, ka mūsu seniori var atrast jebkuru viņiem interesējošo informāciju. Kā arī pēdējā nodarbībā mēs uzdāvinājām mazas dāvaniņas veidotas ar pašu rokām.”

Pirms Karjeras nedēļas  brīvprātīgie uzrādīja neskaitāmas brīvprātīgā darba iespējas mūsu pilsētā, lai katrs varētu atrast kaut ko priekš sevis.  Jo tava karjera, tava profesija var aizsākties tieši no brīvprātīgā darba. Mūsu vidū ir sastopami jaunieši ar visdažādākajām interesēm, bet ikkatrs var atrast tieši to kas viņu interesēs. Paši brīvprātīgie jaunieši stāsta: „Ja tu sāki darboties kā brīvprātīgais, tad bez šaubām tu nespēsi vairāk apstāties.”

Ilona: „Palīdzot organizēt pilsētas mēroga pasākumu, tu jūti lielu atbildību, iegūsti jaunas iemaņas un kontaktus kas var tev noderēt turpmākajā darbībā.”

Nedēļas laikā brīvprātīgie veiksmīgi parādīja sevi  četrās darba jomās, tādās kā: palīdzēt senioriem apgūt datorprasmes, radošās darbnīcas ar bērniem, dzīvnieku patversmes apmeklējums, kā arī palīdzība lielu pasākumu organizēšanā. Pēc šiem pasākumiem neviens nešaubījās par to ar ko viņš nākotnē nodarbosies.

Valērija: „Es mīlu dzīvniekus un ar lielāko prieku apciemoju dzīvnieku patversmi. Dzīvnieki nav vainīgi, ka tika pamesti, bet tagad viņiem ir mājas – patversme. Agrā sestdienas rītā mēs devāmies uz patversmi ar cienastiem. Kāpēc tieši dzīvnieku patversme? Pavisam vienkārši, jo dzīvniekiem ir svarīga mūsu uzmanība un pretī mēs saņemam neaizmirstamas, pozitīvas emocijas.”

Jekaterīna: „Bērni, ir visbrīnišķīgākās būtnes. Bērnu sejās redzam tikai patiesu smaidu. Viņi kā neviens cits māk priecāties par dzīvi. Šodien, kad devos pie bērniem burunduka kostīmā, bērnu sejās visa vakara gaitā bija redzams patiess smaids.”

Rakstu sagatavoja Jaunatnes Departamenta brīvprātīgā – Jekaterīna Smirnova.