Whatsapp_image_2023-02-09_at_14.36.42_(2)_original

20. janvārī Daugavpils darba ar jaunatni veicēji un jaunieši sanāca kopā apmācībās „Dialogs2„ par komunikāciju un sadarbību. Daudziem bija iespēja iepazīties vienam ar otru, apzinātfunkcijas darbā ar jaunatni un paskatīties uz jaunatnes lietām no dažādu profesiju viedokļa.

Apmācībās tika apskatītas tēmas par:

- Padziļinātu iepazīšanos profesionālā un personiskā līmenī, lomas un atbildības;

- Kas ir mūsu kopīgais mērķis? Kas ir mūsu vīzija darbā ar jaunatni? Ko mēs visi vēlamies unuz ko visi tiecamies?

- Esošās situācijas atspoguļojums - iesaistītās puses, izaicinājumi, sadarbība un komunikācija,pakalpojumi, atbalsts.

- Kāda izskatītos veiksmīga starpinstitucionālā sadarbība un komunikācija? Ko tas dotu dažādoslīmeņos?Efektīvas sadarbības principu noteikšana.Dažu sadarbības un komunikācijas prasmjutrenēšana.

Mācību vadītāja Lauma Žābule saka, ka : „Daugavpilī ir daudz iesaistītās puses darbā ar jaunatni. Varjust, ka visas iesaistītās puses vēlas strādāt ar jauniešiem, sniegt kvalitatīvu pakalpojumu. Tajā pašālaikā būtu jāsekmē tas, ka visi var “skatīties” vienā virzienā, apzināties savstarpējās sadarbībasiespējas. Dalībnieki atzina, ka jauniešiem pilsētā notiek daudz pasākumi, tomēr tie ir vairāk vērsti uzizklaides aktivitātēm un varētu vairāk attīstīt procesus, kur jaunieši paši sajūtas, kā līderi, apzināssavas un vienaudžu vajadzības un iesaistās, iniciē aktivitātes balstoties uz to. Turpmāk būtu vēlamssekmēt arī to, ka jaunatnes jomā iesaistītajiem notiek regulāras (1x mēnesī tikšanās) ar konkrētuskatījumu uz tālāko, mērķiem, kā arī neformālu atmosfēru, kur turpināt sekmēt savstarpējo sadarbībuun kopā būšanu.”

Katra tikšanās ar darba ar jaunatni veicējiem sniedz ieguldījumu kopējā jaunatnes politikas attīstībāpilsētā, jo katrs mazais zobratiņš virza uz priekšu visu darbu, lai kopā mēs veidotu jauniešiempievilcīgu pilsētu.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas2021.-2023.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Sagatavoja

Santa Upīte,

Projekta vadītāja

santa.upite@jauniba.lv