Vizu%c4%81lis_original

Jaunatnes organizācija “Klubs “Māja” - Jaunatne vienotai Eiropai” 2023. gadu iesāks ar Vislatvijas mēroga hakatonu ’’No idejas līdz redzējumam”, kas norisināsies Rīgā no 27. līdz 28. janvārim. 24 stundu laikā jauniešiem būs iespēja izstrādāt sociālu iniciatīvu, kas ļaus būtiski uzlabot kādu tiem nozīmīgu problēmu. Labāko ideju autori saņems naudas balvas savas idejas realizēšanai, kā arī veicināšanas balvas no hakatona atbalstītājiem.

Jaunieši ir būtiska sabiedrības daļa. Tie ir nākamie valsts līderi un tās veidotāji, kuriem būtu jādod atbildība veidot tādu valsi, kā viņi paši vēlētos dzīvot. Diemžēl ļoti bieži jauniešu idejas netiek ņemtas vērā un jaunieši netiek uzskatīti par būtisku sabiedrības daļu, kurā jāieklausās. Pieredze liecina, ka jauniešiem ir idejas un iniciatīvas, kā veidot vidi sev apkārt un ietekmēt notiekošos procesus, tikai tiem nav attiecīgās platformas. Šī iemesla dēļ tiek organizēts hakatons visiem Latvijas jauniešiem, kas viņu idejas palīdzēs aizvest līdz īstam redzējumam. Visa hakatona gaitā jauniešus atbalstīs pieredzējuši mentori, savā pieredzē dalīsies dažādu nozaru eksperti, bet jauniešu idejas uzklausīs personas, kurām ir iespēja ietekmēt lēmumupieņemšanu Latvijā un aizstāvēt jauniešu idejas.

Hakatons tiek organizēts “Klubs “Māja” - Jaunatne vienotai Eiropai” projekta  ‘’Izproti, Iesasties, Lem!’’ ietvaros. Projekta mērķis ir palielināt jauniešu politisko izglītību un iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos caur jauniešu izpratnes veicināšanu par demokrātiskajiem procesiem un līdzdalības iespējām. Līdz šim projekta aktivitātēs jau ir sasniegti jau ap 55 tiešie lēmumpieņēmēji un 14. Saeimas deputātu kandidāti, vairāk kā 540 jauniešus visā Latvijā, un vairāk kā 10 tūktoši netiešās auditorijas sociālajos tīklos.

Pieteikties uz hakatonu 27.-28. janvārī iespējams šiet: https://hakatons.klubsmaja.lv. Sīkāka informācija par projektu un citām aktivitātēm projekta sociālajos tīklos –InstagramunFacebook, kā arīmājaslapā. Pasākumā dalībnieku skaits ir ierobežots. 

Projektu ”Izproti, iesaisties, lem!” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.


Informācija: Biedrība “Klubs “Māja” – Jaunatne vienotai Eiropai”