De_(instagram_ieraksts_(kvadr%c4%81ts))_(820%c2%a0%c3%97_312%c2%a0pikse%c4%bci)_original

Biedrība “Klubs “Māja” – Jaunatne vienotai Eiropai” organizē 24 stundu audio un video tiešraidi no 27.decembra pulksten 17:00 līdz 28.decembra pulksten 17:00 par tēmu “Vai māksla var izglābt Eiropu?”, iesaistot 11 Eiropas Savienības jauniešu mērķus. 24 stundu tiešraides mērķis ir izglītot jauniešus par aktuālo Eiropas Savienībā caur mākslas perspektīvu.

Pasākuma organizēšanas procesa iesaistās “Klubs “Māja” – Jaunatne vienotai Eiropai” (turpmāk - Klubs “Māja”) vairākas vienības. Galvenais organizators ir vienība “De.ģenerācija”, kas ir platforma jauno mākslinieku izaugsmei nacionālā un starptautiskā mērogā. Palīgorganizatori ir vienība “Rīgas Istaba”, kas ikdienā pulcē jauniešus no Latvijas, primāri Rīgas, un uzrunā, izglīto, balstoties uz vienības vērtībām. Kā arī pasākumu palīdz organizēt Klubs “Māja” podkāsts “Kontrasts”, kas ir jauniešu izveidots audio saturs, kur raidījuma vadītāji ir jaunieši, kuri sniedz savu perspektīvu par sabiedrībai aktuālām tēmām.

Programmā ietilps dažādas diskusijas, sarunas, intervijas un pat mākslas plenērs uz vietas tiešraidē. Diskusijas būs par tādām tēmām kā “Māksla kā informācijas avots”, “Mākslai vajag telpu”, “Papildus finansējums mākslai”, “Māksla kā protests”, “Vai vīriešu dzimums vispār var būt radošs?”, “Hobiju un aktivitāšu aktualizēšana darba tirgū”, “Kā jaunatnes organizācijas var ar jauniešiem strādāt caur mākslu?”, “Kā pelnīt ar savu hobiju?” u.c. Sīkāka programma tiks vēl tikai publicēta.

24 stundu tiešraidi varēs klausīties ikviens interesents no jebkura pasaules nostūra, jo tā būs pieejama publiski visiem Facebook. Tās klausīšanās veicinās izpratni par mākslas dažādām nozarēm un palīdzēs izprast jauniešu viedokļus par ar to saistītām tēmām.

Tiešraidi varēs vērot Facebook lapā ”Club “The House” https://ej.uz/24Hradio . Sīkāku informāciju par tiešraidi ir iespējams atrast IG @klubsmaja vai @de.generacija, FB Club ‘’The House’’ vai De.ģenerācija.

 Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja Sintija Beitāne,

pasākuma mārketinga daļas pārstāve, “Rīgas Istaba” vadītāja

Papildus jautājumi: sintija.beitane@klubsmaja.lv