123_original

24.-25.novembrī Daugavpils jaunieši projekta “Dialogs Daugavpils attīstībai” ietvaros devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Liepāju. Par to, kā viņiem veicās, izstāstīja paši jaunieši.

 

""Dabas māja" - nosaukums, kurš vispirms mums asociējās ar garlaicīgu un neinteresantu vietu, taču apmeklējot to, mūsu viedoklis mainījās par 360 grādiem. Iespaidīga kolekcija ar 9D atskaņošanu, lietderīga informācija par Zirgu salu un mazās pasaules izzināšana būs interesanta ne tikai maziem bērniem, bet arī pieaugušajiem cilvēkiem." Adriāna Skvorcova, Daugavpils Valsts ģimnāzija un Alīna Boliņa, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola- licejs.

 

"Mēs, Daugavpils skolu līdzpārvaldes dalībnieki, devāmies uz Liepājas Raiņa 6.vidusskolu, lai uzzinātu, kā notiek līdzpārvaldes darbs šajā skolā. Skolas direktora vietniece un līdzpārvaldes jaunieši iesaistīja mūs dažādās aktivitātēs. Ar skolas līdzpārvaldes jauniešiem mēs iepazināmies, spēlējot spēli, kur uz sagatavotajiem jautājumiem meklējām cilvēku, kurš uz to varētu atbildēt. Skolas līdzpārvaldes prezidente un līdzpārvaldes jaunietes mums izstāstīja, ko Raiņa 6. vidusskola ir paveikusi šajos trīs mēnešos. Padomus nākotnei un ieskatus par to, kā skolā tiek stāstīts par karjeru, mums deva skolas karjeras konsultante. Un beigās skolas 100. dzimšanas dienai veltīto dziesmu mums nodziedāja skolas līdzpārvaldes prezidente." Elza Korsiete, Daugavpils Saskaņas pamatskola.

 

"Liepājas "Jauniešu mājas" apmeklēšana sniedza lielisku skatu uz to, cik aktīvi un spējīgi var būt jaunieši, ja viņiem tiek dota vieta un materiāli, ar ko strādāt. Jaunieši iepazīstināja ar aktivitātēm, kas ir piedāvātas „Jauniešu mājas” apmeklētājiem, kā arī dalījās pieredzē, kā viņu vēlmes un viedokļi tiek pārstāvēti pilsētā." Līga Soma, Daugavpils Valstspilsētas vidusskola.

 

"25.novembrī man paveicās apmeklēt Liepājas 1.ģimnāziju. Tur valda draudzīga un vienojoša atmosfēra, kuru rada paši jaunieši. Katrs skolēns aizraujas ar savas skolas dzīvi un to pierāda skolas parlaments. Visi cenšas uzturēt mājīguma atmosfēru un dalīties tajā ar pārējiem. Es ļoti iedvesmojos turpmākam darbam savā skolā!" Alīna Andrejeva, Daugavpils Centra vidusskola.

 

"Vakar pastaigājāmies Liepājas centrā. Mums parādīja un pastāstīja par vairākām nozīmīgām vietām, piemēram, koncertzāle "Lielais Dzintars", Romas dārzs, "Spoku koks", Liepājas himnas tēlu skulptūras, Latvijas mūziķu slavas aleja u.c. Visvairāk bijām pārsteigti, kad sapratām, cik daudz Liepājā ir vietu, kurās jaunieši var kopā pavadīt laiku. Mums ļoti iepatikās pilsētas atmosfēra un mēs labprāt šeit atgriezīsimies." Violeta Golovane, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija.

 

Pasākums tiek īstenots Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētas Eiropas Savienības programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" 3. pamatdarbības “Atbalsts politikas reformai” finansiālo atbalstu projekta „Dialogs Daugavpils attīstībai” (dotācijas līguma Nr. 2020-3-lV02-KA347-003684) ietvaros.