Cirks_klimatam_pieteiksanas_original

VSIA “Rīgas cirks” aicina jauniešus no Zemgales, Sēlijas un Dienvidlatgales reģioniem PIETEIKTIES uz starptautiskā projekta “Cirks klimatam” pirmo laboratoriju – vizuālā māksla, vide un aktīvisms".

Kam: Jauniešiem no 14 līdz 16 gadiem
Kur: Gārsenes pilī, Jēkabpils novadā
Kad: 2022. gada 22. – 24.jūlijs
Pieteikšanās: Līdz 2022. gada 31. maijam
Pieteikšanās anketa: https://forms.gle/jLg6eaFVyP1xN8y68

vai www.cirks.lv sadaļā sadarbības

 

Ar EEZ Grantu atbalstu veidotais ”Rīgas cirka” projekts “Cirks klimatam” tapis sadarbībā ar laikmetīgā cirka mākslinieku apvienību “Acting for Climate” no Norvēģijas. Projekta galvenais mērķis ir Latvijas reģionos radīt telpu, kurā satikties jauniešiem, māksliniekiem un vides ekspertiem, lai sadarbojoties izprastu un apgūtu mākslas tehnikas kā aktīvisma formas, kas ir gan radošs process, gan kopēja valoda, kurā runāt par vides, ekoloģijas un klimata pārmaiņu tēmām

Šī būs iespēja satikties klātienē ar citiem līdzīgi domājošiem, aktīviem jauniešiem no Latvijas un Norvēģijas, lai, kopējā darbībā radītu kopīgai nākotnei. Dalībnieki varēs piedalīties diskusijā par klimata pārmaiņām, iepazīt cirka un komiksu zīmēšanas noslēpumus kā arī piedzīvot, kā viņu idejas pārtop cirka izrādē!

Pirmajā laboratorijā, kuru vadīs mākslinieces Ingrīda Pičukāne un Vivianna Maria Stanislavska, kā arī “Acting for Climate“ pārstāvji, koncetrēsimies uz vizuālās mākslas tehnikām – plakātu, komiksu, zīnu un citu vizuālās izpausmes veidu apgūšanu, lai efektīgi uzrunātu apkārtējos cilvēkus un plašāku sabiedrību par sev svarīgo. Trīs dienu programmā piedāvāsim dalībniekiem radošus teātra, laikmetīgās dejas, cirka un mākslas uzdevumus, lai iekustinātu prātu un ķermeni, izpētot dažādus skatupunktus, kā iespējams paskatīties uz pasaulē notiekošo. Diskutēsim, pētīsim un iemēģināsim roku zīmēšanā, lai savu viedokli pārvērstu stāstos.

Kāpēc šīs darbnīcas saucam par laboratorijām? Jo laboratorija ir vieta, kur, savienojot atsevišķus elementus un eksperimentējot, rodas kas jauns. Projekta komanda kā katalizatori vēlas kopā ar jauniešiem radīt reakciju. Tieši jauniešu radītais saturs un idejas virzīs projektu un veidos materiālu galarezultātā tapušajam zīnam, performancēm un noslēguma cirka izrādei. Šis ir uznāciens jauniešiem un iespēja brīvā vidē dalīties ar jau zināmo un apgūt jaunas prasmes.

Interese par vides un ekoloģijas tēmām ir vēlama un novērtēsim arī prasmes vizuālajā mākslā, taču dalība laboratorijā ir atvērta ikvienam. Aktivitātes būs gan latviešu, gan angļu valodās, nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts tulkojums.

Dalībniekiem tiks nodrošināta dzīvošana, ēšana, transports un aktivitātes.

Dalība laboratorijā ir bez maksas.
Vairāk par EEZ Grantiem: eeagrants.lv
Seko līdzi jaunumiem: cirks.lv
Facebook grupa:
“Circus for Climate”
 Instagram:
circusforclimate

Nākamās laboratorijas notiks šī gada oktobrī, Vidzemē, un 2023. gada martā, Kurzemē. Jautājumu gadījumā rakstiet uz anna.eglite@cirks.lv

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 231 636 eiro.

Projekts Nr.EEZ/2021/1/16 , kuru īsteno VSIA “Rīgas cirks” un sadarbības partneris “Acting for Climate” ar nosaukumu “Cirks klimatam”, ir tapis ar atbalstu no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021.gada perioda programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projektu iesniegumu atklātā konkursa „Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” un saņem dotācijas 196 890.65 eiro apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantiem un Valsts līdzfinansējumu 34 745.42 eiro apmērā. Projekta realizācijas laiks ir no 2022. gada 1. marta līdz 2023. gada 31. jūlijam.