Dsc_0021_big_original

2022.gada 19.marta plkst.10.00 sākās reģistrācija daudzbērnu ģimenēm uz prioritārajām vietām bērnu un jauniešu vasaras nometnēm. Tāpat kā pagājušo gadu, arī šogad bērniem un jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm tika piešķirta prioritāte – katrā no 19 nometnēm tika rezervēti 20% no kopējā vietu skaita. Atgādinām, ka reģistrācija bērniem un jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm turpināsies līdz 25.martam (ieskaitot) mājaslapā jaunatne.daugavpils.lv sadaļā „Nometnes”.

Sestdien, reģistrācijas pirmo minūšu laikā jau dažās nometnēs tika aizpildītas visas prioritārās vietas. Šobrīd kopējais pieteikumu skaits tuvojas 400. Kopumā šogad nometnēs varēs piedalīties 880 bērni un jaunieši (176 prioritārās vietas bērniem un jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm).

Aicinām vecākus, kas saņēma ziņu, ka bērns vai jaunietis nav ticis nometnē un nonācis gaidīšanas rindā, pieteikties atkārtoti 2.aprīlī plkst.10.00 kopā ar pārējiem bērniem un jauniešiem (bērnu un jauniešu no daudzbērnu ģimenēm pieteikumi, kas būs reģistrēti no 2.aprīļa, tiks izskatīti rindas kārtībā). Pirms reģistrācijas lūdzam pievērst uzmanību, ka uz nometnes pirmo dienu bērnam jābūt atbilstošam vecumam, kurš noteikts izvēlētajā nometnē.

Bērnu un jauniešu vasaras nometņu programmas var aplūkot mājaslapā: https://jaunatne.daugavpils.lv/lv/departaments/nometnes_registracija.

Reģistrācijas laikā var:

1) izvēlēties līdz 3 nometnēm vienā vai katrā vasaras mēnesī, atzīmējot tās prioritārā secībā (pirmo liekot to, kuru visvairāk vēlētos), bet rezultātā bērns tiks tikai vienā no izvēlētajām nometnēm – tajā, kur būs pieejamas brīvas vietas, ievērojot reģistrēšanās laiku;

2) izvēlēties 1 nometni vienā vai katrā vasaras mēnesī, ja vēlaties, lai jūsu bērns apmeklē konkrētu nometni, tad jūsu bērns būs reģistrēts konkrētā nometnē, ievērojot reģistrēšanās laiku.

Pēc reģistrācijas (pāris dienu laikā) būs zināms, vai jūsu bērns ir ticis nometnē un kurā, vai arī ir iekļauts gaidīšanas sarakstā. Šo informāciju vecāki saņems norādītajos e-pastos, kā arī lūgums neaizmirst aizpildīt otru aptauju, uz kuru vēstulē būs ievietota saite.

Saskaņā ar 2021.gada 28.septembra MK noteikumu Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”  120.punktu Valsts izglītības satura centrs, saskaņojot ar Veselības ministriju, ir izstrādājis Vadlīnijas piesardzības pasākumiem bērnu nometņu organizētājiem: https://www.nometnes.gov.lv/news/newsview/140?return=aHR0cHM6Ly93d3cubm9tZXRuZXMuZ292Lmx2L25ld3MvbGlzdA

Sekojiet līdzi informācijai mājaslapā https://jaunatne.daugavpils.lv/!

Papildus informācija:

Gunda Pastare

27011706