219093543-2008482180289545-6904533858079730036-n_max_original

No 12. jūlija visā Latvijā notiek īpaša XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku akcija "Saulesvija", kuras laikā organizatori apmeklē un iemūžina mūzikas un deju kolektīvu uzstāšanos 43 pašvaldībās. 19. jūlijā svētku delegācija ieradās Daugavpilī, lai apskatītu un nofilmētu mazos koncertus dažādās pilsētas vietās, kā arī, lai pasniegtu dāvanas un pateicības rakstus izglītības iestāžu radošajām grupām.

Akcija "Saulesvija" ir viens no alternatīvajiem pasākumiem, veltītiem XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas diemžēl nevarēja notikt ierastajā formātā ne pērn, ne šogad. Skolēni nevarēja piedalīties svētku gājienā pa Rīgas ielām un uzstāties uz lielās skatuves Mežaparkā. Tomēr tas netraucēja viņiem izveidot veselu virkni  dziesmu un deju klipu, fotogrāfiju un pat modes skates. Lai atbalstītu skolu jaunatni, tika nolemts rīkot Vislatvijas akciju “Saulesvija”.

Daugavpilī uzstāšanās notika pie robežzīmes «Kaija» uz Rīgas šosejas, pie Nikolaja vārtiem Daugavpils cietoksnī un Dubrovina parkā. Pilsētas centrā kolektīvus un akcijas organizatorus sveica Izglītības pārvaldes pārstāvji un Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs. Viņš uzsvēra seno tradīciju nozīmi  kultūras saglabāšanā, kā arī Daugavpils radošo jauniešu  iesaisti Dziesmu un deju svētku kustībā.

Katrs no kolektīviem saņēma dāvanas, bet pilsēta - personalizētu svētku plakātu.

Akcijas organizatori atzīmēja, ka šāda iesaistīšanās atbalsta radošo grupu interesi par attīstību tautas mūzikas un deju jomā, jo bez pastāvīgas prakses grupas vienkārši pārstāj pastāvēt.

Iepazīties ar šīs radošās akcijas materiāliem un noslēguma filmu par ceļojumu pa visiem Latvijas novadiem būs iespējams portālā nacgavilet.lv un Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku oficiālajā Youtube kanālā.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.