Maxresdefault_original

Kopš pagājušā gada oktobra Latvijā ir ieviesti stingri ierobežojumi grupu treniņu rīkošanai telpās visos sporta veidos, izņemot Latvijas pieaugušo izlašu, Olimpiskās vienības dalībnieku un augstāko līgu profesionālo komandu treniņus. Tomēr nesen Daugavpils pilsētas dome saņēma no Izglītības un zinātnes ministrijas skaidrojumu, saskaņā ar kuru, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus, slēgtās telpās kopā ar izlases treneri drīkst trenēties arī valsts jauniešu izlašu dalībnieki.

Saskaņā ar pašvaldībai esošo informāciju, dažādu sporta veidu federācijas grasās iesniegt piedāvājumu par grozījumiem aktuālos Ministru kabineta noteikumos, kas ļautu jauniešu izlasēm piedalīties Eiropas un pasaules čempionātos. Tomēr šis lēmums būs tieši atkarīgs no tā, kā mainīsies situācija ar Covid-19 Latvijā un citās valstīs.

Šobrīd daudzas pilsētas sporta sekcijas rīko treniņus ārpus telpām – svaigā gaisā, mazās grupās līdz 10 cilvēkiem. Kārtējai Ministru kabineta noteikumu attiecībā uz sportistu nodarbībām zālēs pārskatīšanai jānotiek līdz 25. janvārim.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.