Erasmusdays_original

No 15. - 17. oktobrim visā Eiropā un ārpus tās notiks Erasmus dienas 2020 (#ErasmusDays). Šo starptautisko svētku pamatā ir ļoti vienkārša ideja: trīs dienu garumā runāt par Eiropas vērtībām, mobilitātes ieguvumiem un Erasmus+ projektu rezultātiem, informējot par sasniegumiem ikvienu iedzīvotāju, uzņēmēju, kā arī plašsaziņas līdzekļus un politikas veidotājus.  #ErasmusDays 2020 ir iespēja stiprināt uzticību programmai Erasmus +, izceļot projektu daudzās iespējas un ietekmi, apstiprinot, ka Erasmus+ bija un arī turpmāk būs galvenais Eiropas pilsoņu un Eiropas projektu īstenotāju veiksmes faktors. Pagājušajā gadā # ErasmusDays laikā tika organizēti 3 995 pasākumi 53 valstīs.

Ņemot vērā globālo Covid-19 pandēmiju, šis svinību gads būs īpašs. Daudzās valstīs programma #ErasmusDays 2020 koncentrēsies uz tālmācību, ekoloģiju, veselību, solidaritāti un sociālo iekļaušanu. #ErasmusDays dalībnieki tiek aicināti stāstīt ne tikai par savu īstenoto projektu pieredzi, bet arī organizēt pasākumus par šiem tematiem, sniedzot savu ieguldījumu rītdienas Eiropā. Katra organizācija var izvēlēties sev piemērotāko tematu, kā arī svinību veidu - organizēt mācības, konkursus, aktivitātes klātienē, sociālajos tīklos vai citās tiešsaistes platformās. Iespēju robežās aicinām pasākumus rīkot tiešsaistē, bet, izvērtējot, riskus pasākumus un aktivitātes var organizēt arī klātienē.

Erasmus dienās ir aicināts piedalīties:

  • ikviena programmas Erasmus+ programmas dalīborganizācija (izglītības un apmācības iestādes, uzņēmumi, pētniecības centri, nodarbinātības aģentūras, organizācijas, NVO, jaunatnes centri utt.), informējot sabiedrību par savu īstenoto projektu ietekmi;
  • bijušie un esošie Erasmus+ dalībnieki (jaunieši, studenti, skolotāji, mācību vadītāji un jaunatnes darbinieki), daloties savos pieredzes stāstos sociālajos tīklos ar mirkļbirku #ErasmusDays;
  • lēmumpieņēmēji un ierēdņi, piedaloties #ErasmusDays pasākumos un sazinoties ar plašsaziņas līdzekļiem.

Lai Erasmus dienas izskan skaļi un plaši, aicinām ikvienu plānoto pasākumu reģistrēt īpašā svinībām veltītā tīmekļa vietnē www.erasmusdays.eu, savukārt komunikācijā sociālajos tīklos Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube u.c. izmantot mirkļbirku #ErasmusDays!