Arti%c5%a1oks_2020_original

5.septembrī Dubrovina parkā savu 10 gadu jubileju svinēja jauniešu festivāls „Artišoks 2020”, kuru organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa.

Jubilejas svinības sākās ar sporta aktivitātēm, kuras festivāla ietvaros norisinājās visu dienu. Ikviens jaunietis varēja izmēģināt savus spēkus dažādās sacensībās – ielu basketbols, svarbumbu celšana, futbols, bokss, biatlons un šaha turnīrs. Sacensību rezultātus var apskatīt zemāk.

No plkst. 15.00 līdz 18.00 Dubrovina parkā darbojās radošās darbnīcas, prezentācijas, izstādes, sacensības un meistarklases. 39 organizācijas iepazīstināja pasākuma apmeklētājus ar iespējām lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku Daugavpils pilsētā.

Jauniešu festivālu “Artišoks 2020” atklāja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga un jaunatnes lietu speciāliste Katrīna Paukšta. Uz skatuves pasākuma apmeklētājus ar muzikāliem un deju priekšnesumiem priecēja vairākas organizācijas – YAMAHAmūzikas skola un Bērnu un jauniešu interešu izglītības centrs“SAULESSTARIŅI”, biedrība “Cirka un deju studija VIVAT”, biedrības “Benefiss” vokālā grupa “Pumpuriņi”, biedrība “STOPTIME Dance Studio”, Daugavpils jauniešu grupa “Young Sky”, biedrība “May & Wonderland”, biedrība “Latgales džeza klubs-studija”, dziedātāja Sofja Isajeva, grupas “Konteiner” solists Roma Jakovlev un Jumping Fitness studija. Paldies Daugavpils jauniešiem par lieliskajiem priekšnesumiem!

Trīs stundu garumā daugavpilieši iepazinās ar Daugavpils un citu Latvijas organizāciju darbību, kā arī aktīvi un lietderīgi pavadīja laiku sportojot, muzicējot, dejojot, zīmējot, fotografējoties, šaujot ar ūdenspistolēm un daudz ko citu. Katrs pasākuma apmeklētājs varēja atrast sev piemērotu nodarbi.

Festivālā piedalījās biedrības “Galda un iztēles spēļu klubs “Daugavpils Geek””, “Lielas ģimenes”, “Daugava Chess”, “Latvijas Sarkanais Krusts” Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes nodaļa, “IIC DINO”, “Latgales dizaina biedrība”, “Vēsturiskās modelēšanas klubs “Robeža””, “TempART”, “D-PRO DJ’S School”, “Mārīte Art”, “Cool Hertz Sound Records Studio”, “Fitnesa federācija”, „Drive 2 Daugavpils”, “Unus Duo Tres”, “Bison”, “Biver”, “Latgales taekvondo centrs JITAE”, kā arī IK Crystalino, breika deju skola “Factory Kingz”, Jaunsardzes centrs, Bērnu un jauniešu sporta skola, Z/S “Kļavas”, kompānija “Greenway”, SIA “AVON COSMETICS” un Rēzeknes novads.

Šogad par godu festivāla 10 gadu jubilejai norisinājās vēl nebijušas aktivitātes, kuras bija ne tikai aizraujošas, bet arī sniedza iespēju laimēt piemiņas balvas. Biedrība “Z-Puzzle” piedāvāja 60 sekunžu izaicinājumus:

10 of 10 – 60 sekunžu laikā trāpīt mērķī ar apļu palīdzību.

· Uzvarētāja  – Malvīne Bondarčuka

 

Fly baloon fly – 60 sekunžu laikā uzturēt gaisā balonus, neļaujot tiem pieskarties zemei.

· Uzvarētājs  – Artjoms Sokolovs

 

Daugavpilieši varēja izmēģināt savu veiksmi un laimēt unikālos “Artišoks 2020” dvieļus ar festivāla logo, piedaloties BINGO-Artišoks spēlē.


Uzvarētāji:

· Diāna Breidaka

· Inese Vīča

· Niķita Dimitrijevs

· Aleksandrs Zaičikovs

· Rita Šukele

· Karina Hotuļova

· Jekaterina Krasovska

 

Bingo-Artišoks īpašās balvas ieguvēja – Katerīna Dobrovoļska.

 

Pasākumā piedalījās 60 brīvprātīgā darba veicēji, kuri cēla teltis, lika galdus un krēslus, piedāvāja pasākuma apmeklētājiem nofotografēties fotostūrīša zonā, kā arī palīdzēja jauniešu organizācijām, nodrošinot veiksmīgu pasākuma norisi.

Vakara koncertu atklāja un Dubrovina parku ieskandināja Daugavpils dziedātāja JULIJA MAYER ar koncertprogrammu stundas garumā.  Daugavpiliešus priecēja dziedātāja PATRISHA, kuras izpildījumā varēja dzirdēt ne tikai viņas atpazīstamākās dziesmas, bet arī pasaules populārākos hītus. Jaunieši dziedāja kopā ar PATRISHU dziesmas – “Es varu būt tā” un “Patrisha bija šeit”.

Festivālu ar vērienu noslēdza repa grupa “SINGAPŪRAS SATĪNS”, kura izkustināja un aizrāva jauniešus dziedāt un dejot līdzi. Skatītājus visvairāk saviļņoja grupas dziesma “Piededzini Mann”.

 

Apsveicam visus sacensību un izaicinājumu uzvarētājus jauniešu festivāla “Artišoks” 10 gadu jubilejas zīmē! Paldies visiem, ka bijāt kopā ar mums!



Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Gunta Jerlikova

jaunatne@daugavpils.lv


Piesaistītie faili: