Facebook-event-cover_original

Lai veicinātu jauniešu radošo domāšanu, ideju ģenerēšanas spēju, pilnveidotu prezentācijas un komunikācijas prasmes, kritisko domāšanu, kā arī veicinātu jauniešu līdzdalību sabiedrībai svarīgu jautājumu risināšanā, biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” (DNVOAC) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Latgales plānošanas reģionu (LPR), Daugavpils Vienības pamatskolu, Kultūras ministriju, reģiona pašvaldībām un vairākām jauniešu NVO 2020. gada rudenī rīko pasākumu ciklu “Ar Eiropys tvierīņi Latgolā” (“Ar Eiropas tvērienu Latgalē”). Kopumā Latgales reģionā notiks pieci pasākumi: Daugavpilī– Mūsdienu komunikācija un informācija, dezinformācijas posts un digitālo prasmju nozīme; Rēzeknē Jauniešu līdzdalība un starptautiskā sadarbība, Balvos– Vide un Eiropas zaļais kurssLudzā– Jauniešu nodarbinātība un uzņēmējdarbība; un KrāslavāEiropas Savienības nākotne.

Katrā no pasākumiem kopumā varēs piedalīties līdz 80 jauniešiem no Latgales reģiona. Vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu skolēni un profesionālo izglītības iestāžu 1.-4. kursu audzēkņi veidos komandas četru cilvēku sastāvā. Pasākumos jaunieši kopā ar viedokļu līderiem un ekspertiem piedalīsies diskusijā par sabiedrībā aktuālām tēmām, iegūs jaunas zināšanas un pilnveidos prasmes, kā arī komandas izstrādās un prezentēs savas idejas dzīvē īstenojamām aktivitātēm. Ik reizi žūrija izvēlēsies labāko ideju, kuras realizēšanai tiks piešķirts finansējums 1000 eiro apmērā.

Pasākumu cikls tiks atklāts Daugavpilī 16. septembrī ar tēmu “Mūsdienu komunikācija un informācija, dezinformācijas posts un digitālo prasmju nozīme”,kas aptvers diskusijas gan par medijpratību, gan kritisko domāšanu, gan digitālo prasmju pielietošanu drošas komunikācijas īstenošanai mediju telpā un interneta vidē. Pasākuma norises vieta – Vienības nams, Rīgas iela 22A. Pieteikties dalībai pasākumā var aizpildot elektronisko pieteikuma anketu pieteikuma anketu līdz 11. septembrim.

Ar Eiropas tvērienu Latgalē Daugavpils programma_16.09.2020.

Jauniešu, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu,  vecākiem jāaizpilda un jāparaksta atļaujas formu bērnu filmēšanai un fotografēšanai pasākuma ietvaros!

Dienvidlatgales NVO atbalsta centra koordinators Oskars Zuģickis

Tālrunis uzziņām: 26565858, e-pasts: oskars@nvoc.lv