Pexels-marcus-aurelius-4064337_original

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina pieteikties mācībām par sociāli iekļaujošu projektu veidošanu programmā “Eiropas Solidaritātes korpuss”, kas notiks no 19.- 21. augustam, viesnīcā "Mercure Riga Centre". Dalībai mācībās nepieciešams reģistrēties, no katras organizācijas piesakoties ne vairāk kā 2 cilvēkiem. Pieteikšanās tiešsaistē līdz 7. augustam, katram no dalībniekiem aizpildot pieteikuma anketu: https://forms.gle/z148onRzkLjLMP1o8.

Mācību programmā plānots sniegt informāciju par programmu “Eiropas Solidaritātes korpuss” un tās projektu veidiem: Brīvprātīgā darba projekti, Solidaritātes projekti un Darba projekti. Mācību dalībniekiem būs iespēja - izzināt sociālo iekļaušanu un ar to saistītos jautājumus, jo īpaši, kas ir jāņem vērā projektos, ja tajos iesaistās jaunieši ar ierobežotām iespējām*; iepazīties ar reāliem pieredzes stāstiem; tīkloties, lai veidotu nacionālus projektus; izprast arī starptautisku projektu ieguvumus. Mācību rezultātā dalībnieki uzzinās, kurš projektu veids ir visatbilstošākais organizācijas vajadzībām un izstrādās projekta pamatideju.

Mācības paredzētas: 

  • organizācijām, kurām nav pieredzes programmā "Eiropas Solidaritātes korpuss", bet kuras strādā ar jauniešiem ar ierobežotām iespējām*;
  • organizācijām, kurām ir pieredze jaunatnes jomas projektos, bet kuras vēlas uzsākt aktīvāku darbu ar jauniešiem ar ierobežotām iespējām vai uzsākt sadarbību ar organizācijām, kas strādā ar jauniešiem ar ierobežotām iespējām*.

Lai efektīvāk izmantotu mācību laiku, pirms tām tiek sagaidīts, ka dalībnieki iepazīsies ar pamatinformāciju par projektu veidiem.

Mācības notiks viesnīcā "Mercure Riga Centre", Elizabetes ielā 101, Rīgā. Pasākuma norises vieta ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet asistenta vai surdotulka nepieciešamības gadījumā lūgums sazināties ar pasākuma koordinatori.

Dalībnieku skaits mācībās ir ierobežots, tāpēc aicinājums pieteikties laicīgi. Rezultāti tiks paziņoti līdz 12. augustam. Līdz ar apstiprinājumu dalībai mācībās dalībnieki saņems arī sagatavošanās uzdevumus.

NB! Pēc mācībām, organizācijām, kuras strādā ar jauniešiem ar invaliditāti, veselības traucējumiem (funkcionāliem traucējumiem) vai jauniešiem NEET situācijā ir pieejams mentora atbalsts, kurš sniegs atbalstu projekta pieteikuma izstrādē.

* Jaunieši ar ierobežotām iespējām - jaunieši ar invaliditāti, jaunieši NEET situācijā (kas nav iesaistīti ne nodarbinātībā, ne izglītībā, ne mācībās), jaunieši no sociāli nelabvēlīgas vides, jaunieši ar atkarībām, ieslodzījuma vietās vai jebkuras minoritāšu grupas pārstāvji.

Papildu informācija:
Laura Reisele
Projektu koordinatore
laura.reisele@jaunatne.gov.lv
Tel. 67358061