115806225_3465143740171238_1196907367393839337_o_original

Ar Digitālajiem svētkiem sestdien, 1. augustā, Ventspils kā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020 atzīmēs Starptautisko Jaunatnes dienu. Ar daudzveidīgu, izglītojošu un informatīvu pasākumu programmu apmeklētājiem būs iespēja pavadīt aizraujošu pēcpusdienu gan klātienē Ventspilī, gan attālināti vairākos virtuālajos kanālos internetā.

Jauniešiem un citiem interesentiem piedāvāsim:

  • piedalīties radošās tehnoloģiju darbnīcās,
  • vērot zinātnes šovus un tehnoloģiju paraugdemonstrējumus,
  • spēlēt tehnoloģiju spēles, iepazīstot to attīstību līdz mūsdienām,
  • piedalīties robotu skolā,
  • iegrimt virtuālajā realitātē un vēl daudz ko citu.

Tāpat būs iespēja uzņemt īpašos momentfoto par piemiņu no svētkiem un uzzināt par Ventspilī topošo Zinātnes un inovāciju centru. Savukārt jauniešu komandas piedalīsies spēlē “Digitālais rallijs”.

Virtuālajos kanālos aicināsim jauniešus no visas Latvijas, kuriem nebūs iespēja pievienoties svētkiem klātienē:

  • sekot līdzi reportāžām no Lielā laukuma aktivitātēm un sarunām ar viesiem svētku studijā,
  • apgūt jaunas zināšanas virtuālās darbnīcās, kā arī
  • izklaidēties attālinātā īsfilmu programmas kopskatīšanās seansā, spēlējot attālinātās spēles un dejojot.

Aktivitātes klātienē Ventspils Lielajā laukumā notiks no plkst. 12.30 līdz 16.00, bet virtuālajos kanālos tās turpināsies līdz pat 20.00. Pasākuma teritorijā vienlaikus varēs uzturēties līdz 3000 apmeklētājiem. Aicinām ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, būt saprotošiem un atbildīgiem pret sevi un apkārtējiem.

Ventspils 1. augustā svinēs Pilsētas svētkus “700+30”, kuru ietvaros jauniešiem būs interesanti apmeklēt pēcpusdienas un vakara mūzikas koncertus Reņķa dārzā, kur uzstāsies grupas “Carnival Youth”, “Astro'n'out”, Lietuvas mūziķis “Daddy Was A Milkman” un vēl citi mākslinieki. Sporta aktivitāšu cienītājiem iespēja gan piedalīties, gan skatīties sacensības “Raita Silarāja kauss 3x3 basketbolā” pie Ventspils Tehnikuma.

Jau iepriekš informējām, ka Ventspils pilsēta titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” izcīnīja Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā konkursā un 2020. gadā mūsu pilsēta uzņems lielākos jaunatnes jomas pasākumus, pulcējot jauniešus un jaunatnes darbā iesaistītos speciālistus no visas Latvijas un ārvalstīm. Konkursa pieteikumā Ventspils savu gatavību uzņemties jauniešu galvaspilsētas statusu pamatoja ar pašvaldībā īstenotajiem daudzpusīgajiem atbalsta pasākumiem un nodrošināto infrastruktūru jauniešu izaugsmei visdažādākajās jomās – izglītība, sports, mūzika, māksla, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, uzņēmējdarbība, līdzdalības un iniciatīvu atbalsts, saturīga un aktīva brīvā laika pavadīšana.

Ņemot vērā šogad valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2020 ietvaros lielākie publiskie pasākumi plānoti rudenī – pieredzes apmaiņas seminārs darbā ar jaunatni iesaistītajiem, konference par digitālo darbu ar jaunatni un konkursa “Labākais darbā ar jaunatni” svinīgā noslēguma ceremonija.

Papildu informācija: Kristians Jacevičs, Ventspils Jauniešu mājas vadītājs, tālr. 20238456, e-pasts kristians.jacevics@ventspils.lv