11067_original

Lai veicinātu jauniešu sadarbību un izpratni par savas un citu Latvijā dzīvojošo tautu nacionālās kultūras saknēm, kā arī veicinātu savstarpēju dialogu, jaunieši vecumā no 10 līdz 15 gadiem tiek aicināti pieteikties bezmaksas nometnei  “Latvijas elpa Latgalē”, kas notiks no 2020. gada 3. līdz 6. augustam Rēzeknes novada Makašānos. Nometni organizē biedrība “Sadarbības platforma” sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā.

Četru dienu nometnes “Latvijas elpa Latgalē” programma veidota tā, lai veicinātu savstarpējo sapratni caur kultūrtelpu, vienkopus darbojoties mazākumtautību un latviešu jauniešiem. Nometnes dalībniekiem ar interaktīvu aktivitāšu palīdzību būs iespēja gan iepazīt Makašānu un Rēzeknes apkaimi, gan izspēlēt spēles, piedalīties radošās darbnīcās un iepazīt bagāto Latvijas kultūras mantojumu.

Nometne paredzēta jauniešiem no dažādām Latvijas vietām – no Latgales līdz pat Kurzemei. Sevišķi aicināti dažādu Latvijā pārstāvēto mazākumtautību jaunieši. Vienīgais nosacījums – dalībniekam jāzina latviešu valoda tādā līmenī, lai varētu kopā ar pārējiem jauniešiem veikt dažādus radošos uzdevumus.

Pieteikšanās “Latvijas elpa Latgalē” – līdz 2020. gada 22. jūlijam, aizpildot pieteikuma formu.

Tie 30 dalībnieki, kuriem būs iespēja apmeklēt nometni, saņems apstiprinājumu līdz 27. jūlijam.

Papildu informācijai: Lauma Celma, e-pasts: celma.lauma@gmail.com, 29822258