Vlcsnap-2029-11-22-15h33m01s602_max_original

1. jūlijā Daugavpils inovāciju centrs atzīmēja savu pirmo jubileju - piecus gadus kopš tā atvēršanas 2015. gadā. No tā laika šī zinātkāres veicināšanas vieta vairākas reizes mainīja savu nosaukumu, bet pagājušajā gadā pašvaldība to pārņēma un nodeva bērnu un jauniešu centram «Jaunība». Neskatoties uz statusa izmaiņām, visus šos gadus centrs ir priecējis, pārsteidzis un izglītojis bērnus fizikā, ķīmijā, anatomijā, medicīnā un citās zinātnes nozarēs.

Jubilejā centra darbiniekus ieradās apsveikt Daugavpils Domes pārstāvji, bijušie darbinieki, kā arī pašreizējie partneri un palīgi. Dzimšanas diena pārvērtās par jautriem bērnu svētkiem, kur ikviens varēja pavērot un piedalīties eksperimentos, nogaršot “gudros gardumus”, paklausīties mūziku un vienkārši labi pavadīt laiku patīkamā gaisotnē.

Inovāciju centram ir vērienīgi nākotnes plāni: pateicoties sadarbībai ar Norvēģijas zinātnes centriem un Latvijas augstskolām, tiks izveidoti vai arī pilnveidoti esošie inovāciju centri Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī. Šo centru galvenais uzdevums būs attīstīt skolēnu zināšanas eksakto zinātņu jomā un palīdzēt izvēlēties nākotnes profesiju. Tiks izstrādātas jaunas interešu izglītības programmas skolēniem, studentiem un skolotājiem. Centrs kļūs par lielisku bāzi praktiskām nodarbībām ar interesantiem spēles elementiem.

Līdztekus jau ir izsludināts konkurss uz ēkas renovāciju un siltināšanu. Projekta līdzfinansējums tiks iegūts no ES fondiem. Visas šīs pārvērtības ievērojami uzlabos ēkas izskatu un paplašinās pašreizējo centra platību - tiks izmantotas arī tās telpas, kuras iepriekš stāvēja tukšas.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.