Atvertiba_ir_vertiba_logo-03_original

Labdien!

 

"Uzrunāju Jūs Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) informatīvās kampaņas dažādības veicināšanai "Atvērtība ir vērtība" vārdā šajā laikā, kad Latvijā pakāpeniski atgriežamies ikdienas dzīvē pēc mēnešiem, kas pavadīti mājās, rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību. Šis saspringtais laiks ir izgaismojis joprojām mūsu sabiedrībā pastāvošos stereotipus par tradicionālajām dzimumu lomām un pienākumu sadalījumu ģimenē, diemžēl saasinājusies arī vardarbība ģimenē. Kā savā rakstā komentē biedrības “Centrs MARTA” vadītāja un kampaņas “Atvērtība ir vērtība” vēstnese Iluta Lāce: "Jau pirms pandēmijas Latvijā šajā ziņā bija epidēmija – katra trešā sieviete cieš no seksuālas vai fiziskas vardarbības ģimenē. Zvanu skaits, ko saņemam uz palīdzības tālruni, nav palielinājies, taču tie zvani, kuri nonāk mūsu redzeslokā, liecina par īpaši nežēlīga rakstura vardarbību".

Tāpat varam redzēt neiecietības, baiļu un stereotipu izpausmes sekas joprojām pastāvošā rasismā un dažādu citu veidu diskriminācijas izpausmēs gan Latvijā, gan pārējā pasaulē. Tomēr iepriecinoša ir ziņa, ka mūsdienu sabiedrībā pieaug neapmierinātība ar šīm izpausmēm un aizvien vairāk cilvēku ir gatavi neklusēt un par tām runāt skaļi. Gribu ticēt, ka sabiedrība mainās uz labu un attīstās izpratne par dažādību kā vērtību.

Priecājos, ka mēs kā Sabiedrības integrācijas fonds varam piedalīties šajā procesā, kas ved uz atvērtāku, saprotošāku un iejūtīgāku sabiedrību! Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam vairot zināšanas un izpratni, lai tiktu pāri krīzei un būtu ieguvēji no pārmaiņām!"

 

Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore

 

 

Aicinām iepazīties ar “Atvērtība ir vērtība” ziņām un iesaistīties mūsu kampaņas aktivitātēs! Plašāka informācija pieejama pielikumā pievienotajā ziņu lapā.

 

Ar cieņu

"Atvērtība ir vērtība" organizatoru komanda

Piesaistītie faili: