103052811_885255161987961_3465880661530735169_n_original

6.jūnijā sociālajā tīklā facebook.com pirmo reizi tiešsaistē notika konkurss jauniešiem “Dzejas slams”, kuru organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa sadarbībā ar Daugavpils Krievu kultūras centru, kultūras organizāciju “Art-Eve” un nodibinājumu “Jauniešu interešu fonds”.

Dalībai konkursā pieteicās vairāki dzejnieki, kuri popularizē dzeju jauniešu vidū, ir gatavi sacensties dzejas rakstīšanas un pasniegšanas veidā, kā arī ir mērķtiecīgi un radoši. Konkursa laikā tika noteikti labākie dzejnieki, kuri prot piesaistīt skatītājus.

Konkursa dalībnieki netika ierobežoti dzejas izvēlē un pasniegšanā. Vienīgais obligātais nosacījums – uzstāšanās laikā redzamais nedrīkstēja pārkāpt vispārpieņemtās pieklājības un morāles normas.

Konkursā varēja piedalīties ikviens interesents, kurš uzrakstījis vismaz 3 autortekstus, lai piedalītos 3 atlases kārtās. Uzstāšanās bija pieejama arī performances veidā.

Labākais dalībnieks tika noteikts, balstoties uz žūrijas locekļu vērtējumiem. Žūrijas sastāvā bija speciālisti, kuri pārzina kultūras, teātra un literatūras jomas, lai novērtējums būtu objektīvs un profesionāls.

 

Žūrija:

· Režisors un brīvmākslinieks Viktors Jansons;

· Radošā direktore organizācijā „Art Eve” Violeta Orlauskaite;

· Daugavpils pilsētas Krievu kultūras centra vadītājas vietniece Irina Boļšakova;

· Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga.

 

Konkurss norisinājās trijos posmos. Pēc astoņu baļļu skalas tika novērtēts ne tikai darba saturs, bet arī tā deklamēšana, kā arī uzstāšanās oriģinalitāte.

Katrā posmā dalībnieki ieguva balles no žūrijas locekļiem, savukārt finālā tika aprēķināta baļļu summa par trīs posmiem, kā rezultātā labākie dalībnieki ieguva pirmo, otro un trešo vietu. Pirmās vietas ieguvējs no Jaunatnes nodaļas saņēma galveno balvu – bezvadu un portatīvu skaļruni „JBL CHARGE 4”, savukārt, otrās un trešās vietas ieguvēji – austiņas un USB-flash atmiņu.

Konkursa “Dzejas slams” uzvarētāji:

1.vieta –  Lena Mjaukoška (354 balles);

2.vieta – Fré Dari'Co (334 balles);

3.vieta – Marta Gladiševa (302 balles).

 

Konkursu “Dzejas slams” vadīja Mihails Lušins.

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa izsaka pateicību visiem dalībniekiem, žūrijas locekļiem un atbalstītājiem.

Papildu informācija:

Daugavpils pilsētas domes

Jaunatnes nodaļa

jaunatne@daugavpils.lv