F1_original

Kontakta cīņas sporta veidos, īpaši tajos, kur tiek izmantota sitienu tehnika, mēdz gadīties, ka sportists nepaspēj atvairīt spēcīgu sitienu. Viņš zaudē orientāciju telpā, dažreiz pat attopas uz grīdas. Tieši šeit izpaužas viena no vissvarīgākajām cīnītāja īpašībām – vēlme uzvarēt. Īsts Čempions koncentrējas, pieceļas, turpina cīņu un uzvar.

Koronavīrusa uzliesmojums ir bijis smags trieciens pasaules sportam, praktiski paralizējot sporta skolu, sekciju un klubu darbu. Tomēr savam aicinājumam uzticīgi treneri un sportisti atrada iespēju turpināt iesākto. Izmantojot jaunas tiešsaistes apmācības metodes, teikvondisti turpināja ne tikai trenēties, bet arī sacensties.

Maija sākumā notika Latvijas pirmais tehniskais tiešsaistes čempionāts, kurā piedalījās 6 cilvēku komanda no Daugavpils. Sportisti sacentās teikvondo tehniskajā sadaļā (formālo vingrinājumu izpilde, korejiešu valodā – “Poomsae”). Sacensības norisinājās divos posmos, un uzstāšanās tiešsaistē vērtēja vadošie Latvijas speciālisti. Visi mūsu sportisti sasniedza turnīra finālu un pēc uzstāšanās rezultātiem izcīnīja 5 zelta un 1 sudraba medaļu.

Apsveicam visus sportistus un viņu treneri Borisu Ivanovu ar lielisku sniegumu un vēlam arī turpmāku meistarības izaugsmi.

Latvijas pirmā tehniskā čempionāta 2020 uzvarētāju un čempionu vārdi:

1. vieta

1. Ksenija Pizāne

2. Raivis Valainis

3. Irina Petroviča

4. Maksimilians Leščuks

5. Kevins Konopeckis

2. vieta

1. Vladlens Šostaks

 

Visi sportisti ir Latgales taekvondo centra Jitae audzēkņi.

 

Sīkāka informācija vietnē: www.jitae.lv