Media_lab_original

Noslēdzies Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centra un biedrības “New East” rīkotais tiešsaistes medijpratības projekts, kurš norisinājās šī gada aprīļa sākumā. Projekta mērķis bija izglītot jauniešus medijpratības jomā, attīstīt prasmes analizēt un kritiski izvērtēt plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju.   

Tiešsaistes projekts “MediaLab #StayAtHome” pulcēja 85 jauniešus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vecumā no 13 līdz 19 gadiem. Tīmekļa vietnē www.mediaskillscontest.com tika ievietotas dažādu nozaru speciālistu video lekcijas un uzdevumi, kuru izpildei bija atvēlēts noteikts laiks. Projekta gaidā dalībnieki attīstīja kritisko domāšanu, mācījās atpazīt viltus ziņas un spēra pirmos patstāvīgos soļus žurnālistikā, veidojot savu stāstu par vietējai kopienai nozīmīgu personību.

Projektu sekmīgi noslēdza un visus trīs uzdevumus izpildīja 25 jaunieši. Izvērtējot viņu sniegumu, rīkotāji lēma pirmo vietu un galveno balvu – datoru Lenova – piešķirt Vladislavam Virtonenam (19 gadi) no Narvas Igaunijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji ir daugavpilieši – par Samsung Galaxy Active viedpulksteņa īpašnieku kļuvis Sergejs Sokolovs (19 gadi), bet JBL austiņās mūziku klausīsies Zlata Pancerko (17 gadi).

Rīkotāji sveic projekta konkursa uzvarētājus un pateicas visiem dalībniekiem par iesaisti un uzcītību uzdevumu izpildē.

Informāciju sagatavoja:
LCB ASV Informācijas centra vadītāja
Diāna Celitāne
Tālr.: 654 22 483
e-pasts: diana.celitane@lcb.lv
https://www.facebook.com/InfoUSADaugavpils