2v-300x225_original

Līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī tika pārtrauktas arī šovasar jūlija sākumā plānoto XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku skates, konkursi, kopmēģinājumi un citi pasākumi. Precīzu informāciju par tālāko rīcību un pārcelto skašu norisi rīkotāji sola pēc Lieldienām, atklājot, ka pavisam tiek izskatīti trīs scenāriji.

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva Latvijas Televīzijai skaidroja, ka šobrīd rīkotāji datumus nav pārcēluši un, apzinoties situāciju valstī, plāno dažādus scenārijus. Ja situācija valstī uzlabosies, tad rīkotāji paliks pie iepriekšējā režīma un svētki, kā plānots, notiks no  6. līdz 12. jūlijam. Tāpat iespējams svētkus pārcelt uz vēlāku laiku šajā vasarā, vai arī – sliktākajā gadījumā – uz vēlāku laiku šogad vai nākamgad.

Tikmēr Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga aģentūru LETA informējusi, ka LIZDA prasīs atbildīgās amatpersonas atcelt gaidāmos XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus un svētkiem paredzētos līdzekļus izlietot akūtām vajadzībām.

                                                                                                Autori: Andra Ceriņa (LTV Kultūras ziņu producente)