56ebe7d5-b34f-4cf5-a12d-782c8e12624c_max_original

Sestdien, 7.martā, tirdzniecības centrā “Domina Shopping” norisinājās gada lielākais skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākums “Cits Bazārs”, kurā ar pašu radītiem produktiem tirgojās 270 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas.

 No Daugavpils tirdziņā piedalījās 19 SMU no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja, Daugavpils 3.vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 13.vidusskolas, Daugavpils Vienības pamatskolas un Daugavpils Saskaņas pamatskolas. 

 Plašā klāstā pircējiem tika piedāvāti  skolēnu izstrādāti skaistumkopšanas, interjera, tehnoloģiju produkti, kā arī rotaļlietas, bižutērija, tekstila un pārtikas preces.

Spraigajā  darba dienā skolēni mērojās spēkiem 6 nominācijās – Labākais stends, Inovatīva biznesa ideja, Labākā pārdošanas komanda, Sociāli atbildīgs SMU, Uz zināšanām balstīts produkts, Komerciālākais produkts un papildus Sociālo mediju komunikācijas balva.

Lai iegūtu kādu no nominācijām, skolēniem gada laikā bija jāiegulda nopietns darbs un enerģija savas idejas un produkta īstenošanā un pilnveidošanā, jāspodrina prezentēšanas prasmes.

Pateicoties SMU konsultantu, vecāku, Daugavpils Biznesa inkubatora atbalstam, kā arī pašu skolēnu mērķtiecīgai rīcībai darbs vainagojās ar 2 uzvarām:

  • Nominācijā “Labākā pārdošanas komanda” (pamatskolu grupā) balvu ieguva Daugavpils Vienības pamatskolas SMU “FChips”, piedāvājot ekoloģiski audzētus augļu un dārzeņu čipsus.
  • Nominācijā “Inovatīva biznesa ideja” (vidusskolu grupā) balvu ieguva Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja SMU “ EXoy” ar pašu izgudroto unikālu galda lampu.

Arī citi Daugavpils Skolu SMU tika pamanīti un izvirzīti dažādām nominācijām:

  • Pamatskolu grupā: Inovatīva biznesa ideja – SMU “Klases vakars” (Daugavpils Valsts ģimnāzija); Sociāli atbildīgs SMU – “Babeņu soldumi” (Daugavpils 13.vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola); Uz zināšanām balstīts produkts – SMU “DeiMi” un “STEROW” (Daugavpils 3.vidusskola); Sociālo mediju komunikācijas balva – SMU “Colour” (Daugavpils Vienības pamatskola;
  • Vidusskolu grupā – Labākā pārdošanas komanda SMU “Dainu sāta” (Daugavpils valsts ģimnāzija).

Sveicam uzvarētājus un lepojamies par skolēnu izaugsmi!

Visa informācijas: http://jalatvia.lv/bnews/global/817

Informāciju apkopoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

pedagoģe – karjeras konsultante

Santa Čeirāne

Santa.ceiranw@ip.daugavpils.lv