Collaboration_communication-1476103_original

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) izsludina ES programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" praktiskas mācības par Solidaritātes projektiem. Solidaritātes projektus iniciē, izstrādā un īsteno jaunieši (18 – 30 gadi) vismaz 5 cilvēku komandā, kopīgi risinot vietējai sabiedrībai aktuālus izaicinājumus. Mācības risināsies no 6. - 8. aprīlim, Pierīgā.

Palīdzības sniegšana un iesaistošu aktivitāšu nodrošināšana novada vientuļajiem senioriem, bezatkritumu dzīvesveida popularizēšana pilsētas iedzīvotāju vidū, diskusijas jauniešiem par neiecietības un aizspriedumu mazināšanu pret dažādām sabiedrības grupām – šie ir tikai daži piemēri tematiem, kas aktualizēti līdz šim apstiprinātajos Solidaritātes projektos Latvijā.

Aicinām visus interesentus, īpaši jauniešus vecumā no 18 – 30 gadiem pieteikties mācībām, lai uzzinātu, kādi ir Solidaritātes projektu iesniegšanas un īstenošanas nosacījumi, to struktūra, kvalitātes kritēriji, un finansēšanas modelis. Mācību laikā dalībniekiem būs iespēja izstrādāt sava projektu ideju un veidot projekta pieteikumu. Mācībām aicinām pieteikties dalībnieku komandās – pa 2 dalībniekiem no vienas organizācijas, biedrības, skolas vai institūcijas, ja tāda tiek pārstāvēta.

Ja Tev ir idejas, kādas izmaiņas vietējā sabiedrībā būtu nepieciešamas, kā arī ir vēlme šīs izmaiņas ierosināt, bet trūkst finansējuma, piesakies mācībām līdz š.g. 20.martam aicinām veikt elektroniski: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiwUZHSYKKo6ZLe9AhENHWm1cqlXp1j-Vp8vX3-pr5GZaPrw/viewform

Dalība mācībās ir bezmaksas.

Papildu informācija:
Agnese Berga
JSPA projektu koordinatore
Tālr.: +371 67251180
agnese.berga@jaunatne.gov.lv