Medialab_datums_liels_for_web_original

Biedrība “New East” un Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs sadarbībā ar Latvijas Radio aicina Latgales reģiona jauniešus un skolotājus pieteikties dalībai medijpratības projektā “Media Lab/Radio”. Projekta mērķis ir izglītot jauniešus un pedagogus medijpratības jomā, spēcinot prasmes kritiski izvērtēt plašsaziņas līdzekļu sniegtās informācijas saturu un ticamību. Šī gada projekta tēma ir radio.

Medijpratības projekts “MediaLab/Radio” norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas. Tā mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem. Dalībai projektā aicinātas pieteikties komandas trīs cilvēku sastāvā, turklāt šogad papildus pieteikumā jāiekļauj arī pedagogs. Kamēr skolēni spēcinās kritisko domāšanu un masu informācijas līdzekļu lietotprasmi, skolotājiem būs iespēja piedalīties lekcijā par dezinformāciju un mūsdienu mediju pasauli.

Šogad projekta tēma ir radio. Projekta gaitā dalībnieki tiks iepazīstināti ar radio lomu mediju telpā, tā darbības principiem Latvijā un žurnālistikas darba īpatnībām. Jauniešiem tiks piedāvātas arī praktiskas meistarklases, kas palīdzēs nostiprināt iegūtās zināšanas.

“Media Lab/Radio” Daugavpils posms norisināsies 2020. gada 1. un 2. aprīlī viesnīcas “Park Hotel Latgola” konferenču zālē. Tajā piedalīsies 18 komandas, kuru pieteikumos būs visveiksmīgāk atspoguļots ieguvums, ko sniegtu dalība projektā. Daugavpils hakatona trīs labākās komandas dosies uz “Media Lab/Radio” finālu, kas notiks 2020. gada 5. un 6. maijā Rīgā.

Projekta čempionu komanda balvā iegūs aprīkojumu skolas radio stacijas ierīkošanai. Gaidāmas arī pārsteigumu balvas no projekta atbalstītājiem.

Pieteikuma anketa dalībai pieejama šeit: https://forms.gle/xv2jvJTnZsHcedbr8. Tā aizpildāma elektroniski līdz 2020. gada 25. martam. Dalība projektā ir bez maksas. Organizatori nodrošina dalībnieku ēdināšanu un izmitināšanu hakatonā laikā Daugavpilī, taču ceļa izdevumi ir jāsedz pašiem.

Plašāka informācija par projektu un dalības nosacījumiem pie projekta organizatoriem:

· biedrība “New East” (+371 29549596, +48 739 449 402, dobkiewiczj@gmail.com, thisisneweast@gmail.com, comeon.medialab@gmail.com);

· Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs (65422483, diana.celitane@lcb.lv),

Projektu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā, Latvijas Radio, Latvijas Radio Latgales studija, Baltijas mediju izcilības centrs, IREX, Start Strong.

Projekta pasākumu publicitātes vajadzībām to laikā var tikt veikt filmēšana un fotografēšana.


Informāciju sagatavoja:

Biedrības “New East” valdes loceklis
Joren Dobkiewicz

Tālr.: +371 29549596, +48 739 449 402
e-pasts:
dobkiewiczj@gmail.com
https://www.facebook.com/thisisneweast/

 

Informāciju sagatavoja:
LCB ASV Informācijas centra vadītāja
Diāna Celitāne
Tālr.: 65422483
e-pasts:
diana.celitane@lcb.lv
https://www.facebook.com/InfoUSADaugavpils

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/3283620411653176/