Peers_original

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus ar pieredzi ES programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” vai “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektos pieteikties “EuroPeers” jeb vienaudžu izglītotāju tīklā. Mācības jauniešiem vecumā no 16 līdz 30 gadiem notiks 2020. gada 26. un 27. martā Rāmavas muižā. Pieteikšanās līdz 13.martam.

Abu dienu garumā jaunieši neformālā vidē mācīsies dalīties ar savu personīgo pieredzi jaunatnes jomas projektos, kā arī attīstīs līderības un pasākumu organizēšanas prasmes, lai iedvesmotu citus jauniešus savā skolā, pilsētā vai reģionā izmantot ES programmu piedāvātās iespējas.

Mācībās dalībniekiem tiks nostiprinātas zināšanas par Eiropas programmu piedāvātajām iespējām jauniešiem, atbalsta rīkiem neformālās izglītības sekmēšanai un informācijas tīklu jauniešiem Eurodesk.

Iesaistoties “EuroPeers” tīklā, jaunietim būs ne tikai iespēja dalīties ar savu pieredzi, bet arī attīstīt jaunas prasmes un iemaņas, kas labi papildinās CV un cels konkurētspēju darba tirgū.

Dalībniekiem pēc mācībām kā “EuroPeers” tīkla pārstāvjiem būs pienākums:

  • informēt, motivēt un atbalstīt citus jauniešus iesaistīties ES programmās "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss", daloties ar savu pieredzi;
  • piedalīties tīkla mācībās un sanāksmēs (1- 2 reizes gadā);
  • regulāri izglītoties par aktuālākajām jauniešu iespējām Eiropas programmās;
  • gada laikā īstenot pasākumus, aktivitātes vai iniciatīvas vienaudžiem klātienē vai interneta vidē.

Vienaudžu izglītotāju tīkla “EuroPeers” jauniešiem JSPA regulāri nodrošinās nepieciešamo prasmju apguvi bezmaksas vietējā un arī starptautiskā līmeņa mācībās un informatīvos materiālus par jauniešu iespējām Eiropas programmās. “EuroPeers” jauniešu dalība projektā ir brīvprātīga, finansiāls atbalsts pasākumu organizēšanai netiek nodrošināts.

Dalībnieku skaits mācībās ir ierobežots, priekšroka tiks dota motivētiem pretendentiem, kuriem būs plašāka pieredze programmās “Erasmus+” vai “Eiropas Solidaritātes korpuss” un konkrētas idejas pasākumiem, kurus vēlas organizēt vienaudžiem. Piesakoties mācībās, jaunietis apņemas tajās piedalīties abas mācību dienas.

Pieteikuma anketa: http://bit.ly/EuroPeersPieteikums

JSPA sedz uzturēšanās (arī nakšņošanas), ēdināšanas un mācību organizēšanas izdevumus, savukārt ceļa izdevumi uz mācību norises vietu Rāmavā jāsedz pašam jaunietim.

Papildu informācija:
Agnese Berga
JSPA projektu koordinatore
Tālr.: +371 67251180
agnese.berga@jaunatne.gov.lv