Maxresdefault_original

No 28.februāra līdz 1.martam izstādē “Skola 2020” parlaments aicina apmeklēt savu stendu, kurā būs iespējams uzzināt vairāk par projektu “Jauniešu Saeima”. Tajā varēs satikt Jauniešu Saeimas vēstnešus – bijušos projekta dalībniekus - un uzzināt viņu pieredzes stāstus.

Tāpat parlamenta projekta stendā būs iespējams pieteikt idejas 10.Jauniešu Saeimas vēlēšanām, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs, tostarp nofotografēties Deputāta krēslā.

Parlaments jau desmito gadu aicina jauniešus piedalīties projektā “Jauniešu Saeima”, kas šoreiz norisināsies 17.aprīlī. Iesaistīties projektā aicināti gan Latvijā, gan ārpus valsts dzīvojošie jaunieši. Jubilejas gadā projekts ir veltīts jauniešu līdzdalībai, un kandidāti līdz 25.martam aicināti iesniegt idejas par sev aktuāliem jautājumiem, veicinot jauniešu valstiskuma apziņu un līdzdalību mūsu valsts attīstībā.

Lai kļūtu par projekta dalībnieku, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās interneta vietnē – vēlēšanu platformā - www.jauniesusaeima.lv, kura par godu projekta desmitās jubilejas gadam ieguvusi jaunu veidolu. Projekta šī gada galveno tēmu – “Jauniešu līdzdalība” – rosinājuši bijušie projekta dalībnieki. Piedaloties vēlēšanās, katram jaunietim jākandidē atsevišķi un kā sava vēlēšanu programma jāpiedāvā kāda sev svarīga ideja.

Tāpat kā parlamenta vēlēšanās, arī Jauniešu Saeimas vēlēšanu laikā kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu. Balsošana par idejām sāksies jau 24.februārī un ilgs līdz 25.martam. Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā. Vēlētājam ir tiesības balsot par kandidātu no jebkura vēlēšanu apgabala. Rīgas vēlēšanu apgabalā ietilpst Rīgas pilsēta un ārvalstis.

10.Jauniešu Saeimā piedalīsies 100 jaunieši, par kuru idejām saņemts lielākais balsu skaits. 17.aprīlī jaunieši pulcēsies Saeimas namā, lai klātienē iepazītu likumdevēja darbu un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus.

 

Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv

Video: https://www.youtube.com/watch?v=17IVVaOYODg

 

 

Saeimas Preses dienests

Tālr.: 67087218, mob.: 26184007

E-pasts: prese@saeima.lv