%c4%92nu_diena_original

2020.gada 12.februārī Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļu apciemoja 5 ēnas, kuras iepazinās ar nodaļas darbiniekiem un viņu pienākumiem. Ēnu diena sākās ar prezentāciju par Jaunatnes nodaļas darbu, kuras laikā ēnām tika sīkāk izstāstīts par pasākumu organizēšanu, brīvprātīgo darbu, Jauniešu neformālās izglītības centru, jauniešu vasaras nodarbinātības programmu, bērnu un jauniešu nometnēm, kā arī par Jaunatnes nodaļas komunikācijas principiem.

Pēc iepazīšanās ar Jaunatnes nodaļas darbu, ēnotājiem tika dots uzdevums izveidot bukletu, kurā, pēc ēnu domām, tika ietverta svarīgākā informācija priekš jauniešiem, ēnas arī piedāvāja savu bukleta noformējumu. Pēc veiksmīgas bukletu prezentēšanas, ēnas pievērsās sev izvēlētajai vakancei. Jaunatnes nodaļas speciālisti iepazīstināja jauniešus ar saviem darba pienākumiem, kā arī deva iespēju ēnotājiem iejusties nodaļas speciālistu lomā, uzdodot darbus, kurus veic ikdienā.

Jaunatnes nodaļas vecākais jaunatnes lietu speciālists Artjoms Pučinskis izstāstīja par projektiem un brīvprātīgā darba iespējām, vecākā jaunatnes lietu speciāliste Olga Jefremova  iepazīstināja ar jauniešu nodarbinātības programmu, kura šobrīd ir ļoti aktuāla, vecākais jaunatnes lietu speciālists Artūrs Popovs izskaidroja pasākumu norises principus, jaunatnes lietu speciāliste Katrīna Paukšta uzaicināja ēnas uz Jauniešu neformālās izglītības centru un iepazīstināja jauniešus ar tā darbību, kā arī pastāstīja, kādas biedrības centrā darbojas un kādas programmas tās realizē.

Jaunatnes nodaļas ēnotāji ir 6.-12.klašu skolēni no Daugavpils 3.vidusskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja un Maltas vidusskolas.

Ēnu dienas laikā jaunieši dalījās ar savām domām un idejām, kā arī izstāstīja, kas priekš viņiem šobrīd ir aktuāli un interesanti, kā ikdienā komunicē ar citiem jauniešiem. Vairākas ēnas atzina, ka par Jaunatnes nodaļu zina maz, taču tagad jaunieši ir iepazinušies ar nodaļas darbu un jau sāka ģenerēt idejas, kas palīdzēs piesaistīt arī citus jauniešus.

Kopumā Ēnu dienai uz Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļu pieteicās 7 jaunieši.

 

Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Gunta Jerlikova

jaunatne@daugavpils.lv