Ip-20-03-001_max_original

Latvijas lielākās izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) un RTU Rīgas Biznesa skolas (RBS) organizētajā biznesa simulācijas spēlē JA TITAN šogad par uzvarētājiem kļuva komanda no Daugavpils 3. vidusskolas, otrajā vietā atstājot konkurentus no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas. Trešo vietu ieguva Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas komanda.

Spēle JA TITAN ir izstrādāta, lai ļautu skolēniem iejusties īsta uzņēmēja statusā. Tās darbība notiek 2035.gadā, nākotnes intensīvās tiešsaistes tirgū, kur katrai komandai ir jāizstrādā stratēģija, kā visveiksmīgāk tirgot datorus un gūt panākumus.

“Rīgas Biznesa skolai ir prieks būt JA Latvia satura partnerim un būt klātesošiem arī TITAN biznesa simulācijas spēlē. Izpratne par dažādo biznesa procesu saistību un stratēģijas nozīmi ir veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatprincipi un TITAN spēle ļauj apgūt to jau vidusskolā.  Gandarījumu sagādā arī tas, ka katru gadu jaunieši progresē - izpratne par izvēlētajām stratēģijām kļūst dziļāka un vispārīgāka,” saka Claudio Rivera, RBS Bakalaura programmas direktors.

Latvijas čempionāta finālā labākā komanda tika noteikta pēc diviem kritērijiem – spēlē sasniegtā panākumu indeksa un spēles stratēģijas prezentācijas žūrijai, kurā komanda demonstrē spēles laikā uzkrātās zināšanas un prasmi tās pielietot.

JA Latvia vadītājs Jānis Krievāns norāda: “Šogad reģioni uzskatāmi demonstrē savu pārspēku – starp astoņiem finālistiem, tikai viena ir Rīgas komanda. Turklāt tendence, arvien aktīvāk sacensībām piesakoties skolām no visas Latvijas, pastiprinās gadu no gada, apliecinot,  ka uzņēmīgi, zinoši jaunieši un aktīvi pedagogi ir ne tikai galvaspilsētā. Lai arī galvenā balva ir tikai viena, no piedalīšanās šajās sacensībās, iegūst visi dalībnieki. Spēle attīsta vidusskolēnu stratēģisko domāšu un ir labs lēmumu pieņemšanas treniņš, ļaujot kļūdīties virtuālā vidē, nevis īstajā dzīvē vai biznesā.“

Biznesa simulācijas spēles JA TITAN Latvijas čempionāta uzvarētāji balvā saņēma studiju maksas atlaidi 50% apmērā pirmajam mācību semestrim Rīgas Biznesa skolā un braucienu ar prāmi uz Zviedriju no Tallink. Otrā vieta -  iespēju apmeklēt Digital Freedom Festival, bet trešās vietas ieguvēji dosies uz konferenci Riga COMMLatvijas čempionāta finālā piedalījās astoņas Latvijas labākās komandas no sešām skolām – Daugavpils 3.vidusskolas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas, kuras sevi pierādījušas iepriekšējos čempionāta posmos.

Kopumā 11 reģionālajos JA TITAN čempionātos visā Latvijā piedalījās 176 komandas, no kurām 32 tālāk startēja JA TITAN Latvijas čempionāta pusfinālā.

Izmantota informācija, kā arī foto: http://jalatvia.lv/bnews/global/816