Swe_original

Līdz 28.februārim atvērta pieteikšanās Zviedrijas-Latvijas Sadarbības fonda finansējumam trīs projektu kategorijās - ceļošanas atbalsts, sadarbības projekti un mediju atbalsts, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Zviedrijas-Latvijas Sadarbības fonds ir jauns divpusējās sadarbības instruments, kuru sāka Zviedrijas valdības dāvinājums Latvijai tās simtgadē.

Fonda mērķis ir stiprināt Latvijas un Zviedrijas attiecības, sekmējot savstarpējos kontaktus, zināšanu un informācijas apmaiņu, popularizējot latviešu valodu Zviedrijā un zviedru valodu - Latvijā. Fonds ir atvērts visiem interesentiem, bet jo īpaši jauniešu sadarbības atbalstam, lai caur apmaiņas un sadarbības programmām un projektiem veicinātu izpratni par kaimiņvalstu sabiedrībām, radošumu, inovācijas un jaunu uzņēmumu veidošanos, norādīja Beķeris.

Fonda darbībai pieejamos līdzekļus garantē ieguldīto līdzekļu ikgadējā atdeve, ko veido Zviedrijas valdības ieguldījums 10 miljonu kronu, kas veido apmēram vienu miljonu eiro, un Latvijas valdības ieguldījums 230 000 eiro apmērā. Fondu atbalstīt aicināti arī uzņēmēji un privātie ziedotāji.

Kā pavēstīja Beķeris, Latvijas dalība fondā apliecina gatavību paplašināt un tālāk attīstīt Latvijas un Zviedrijas sadarbību, stiprinot Latvijas piederību Ziemeļeiropas reģionam.

Informāciju par pieteikšanās kārtību var iegūt interneta vietnē "www.swelatfund.org".

Kā ziņots, Zviedrijas-Latvijas Sadarbības fonds ir Zviedrijas valdības dāvana Latvijas valsts simtgadē, piešķirot Zviedrijas valdības ieguldījumu apmēram viena miljona eiro apmērā. 2019.gadā 7.maijā Latvijas valdība atbalstīja Latvijas dalību fondā, kļūstot par tā partneri.