Lcb-2030-008_max_original

No 25. līdz 29. janvārim Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019” noslēguma pasākumi, kuros tiks apbalvoti programmas dalībnieki un noteiktas aizvadītā gada populārākās grāmatas katrā vecumposmā.

Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” Latvijā darbojas no 2001. gada. Programmas mērķis ir veicināt lasītprasmi un interesi par grāmatām, nodrošinot augstvērtīgas literatūras nonākšanu līdz lasītājiem. Ik gadu programmā iesaistītajās bibliotēkās ir pieejama aktuālo grāmatu kolekcija, kuras veidošanā piedalās pieredzes bagāti bērnu un jauniešu literatūras eksperti. Jauno lasītāju žūrijai katrā no vecumposmiem (5+, 9+, 11+, 15+) tiek piedāvāti seši latviešu autoru oriģināldarbi un ārzemju literatūras tulkojumi, savukārt vecāki lasa un vērtē četras pieaugušo grāmatas, kā arī divus darbus no bērnu un jauniešu literatūras.

Jau astoņpadsmit gadus lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” aktīvi iesaistās arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles. Gadu no gada programma Daugavpilī piesaista arvien vairāk dalībnieku. 2019. gadā grāmatas lasīja un vērtēja 579 žūrijas eksperti, kas ir par 16 vairāk nekā pērn. Tradicionāli vecumgrupa 5+ bija visaktīvākā ar kopskaitā 249 dalībniekiem.

Aicinām visus programmas dalībniekus piedalīties noslēguma pasākumos! Žūrijas ekspertiem būs iespēja vēlreiz dalīties iespaidos par izlasīto un kopīgi noteikt populārākās grāmatas, neizpaliks arī radošas aktivitātes un nelielas pārsteiguma balvas.

Sīkāka informācija par pasākumu norises laiku pieejama programmā. Pasākumu publicitātes vajadzībām to laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
65476345
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv