Nozaru_konkurss_dzelzcels_original

27. un 28. novembrī noskaidroti labākie topošie speciālisti dzelzceļa nozares jauno profesionāļu meistarības konkursos “Dzelzceļa transports” un “Dzelzceļa pakalpojumi”. Pirmo vietu transporta nominācijā ar vienādu punktu skaitu dalīja topošie dzelzceļnieki no Rīgas Valsts tehnikuma un jaunie meistari no Daugavpils tehnikuma, bet labāko rezultātu pakalpojumu nominācijā ieguva Rīgas Valsts tehnikuma audzēknes.

Sacenšoties komandās pa divi, augstāko novērtējumu un zelta medaļas konkursā “Dzelzceļa transports” saņēma Adrians Brinks un Rihards Arcihovičs no Rīgas Valsts tehnikuma, kā arī Emīls Jansons un Pēteris Ruskulis no Daugavpils tehnikuma, pārspējot sāncenšus Aleksandr Pechenkin un Jevgeniju Fjodorovu, kuri arī pārstāv Daugavpils tehnikumu, kā arī trešās vietas ieguvējus Ņikitu Ribakovu un Ilju Oprju no Rīgas Valsts tehnikuma.

Konkursā “Dzelzceļa pakalpojumi” labāko rezultātu un zelta medaļas ieguva Anastasija Korņilova un Alīse Eļkina no Rīgas Valsts tehnikuma, otrajā vietā ierindojās Aleksandra Ribakova un Viktorija Ļedoka no Daugavpils tehnikuma, bet trešo vietu izcīnīja Jana Sergejeva un Ņikita Koroļovs no Rīgas Valsts tehnikuma.

Jānis Butāns, VAS “Latvijas Dzelzceļš” Kustības vadības distances vadītāja pirmais vietnieks tehniskā darbā, uzsver: “Esmu patīkami pārsteigts par konkursantu labo sagatavotību un zināšanu augsto līmeni, kā arī atzinīgi vērtēju jauniešu spēju teorētiskās zināšanas veiksmīgi pielietot praksē.”

Savukārt Emīls Jansons, Daugavpils tehnikuma audzēknis, saka: “Konkurss ir laba iespēja pārbaudīt savu zināšanu un prasmju līmeni un spēju pielāgoties neparedzētiem darba apstākļiem, kā arī pierādīt sevi potenciālajam darba devējam.” Anastasija Korņilova, pirmās vietas ieguvēja un topošā meistare no Rīgas Valsts tehnikuma, piebilst: “Konkurss ir veselīga sacensība starp skolām un audzēkņiem, kas veicina papildu motivāciju mācīties vairāk un darīt labāk.”

Konkursu organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), lai noskaidrotu labākos topošos nozares jaunos profesionāļus, veicinātu profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Nozaru konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, kuru īsteno VIAA, finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.

Pilna fotogalerija pieejama VIAA Flickr kontā.