M%c4%81ksla_dz%c4%abvot_harmonij%c4%81_original

Pateicoties projektam PuMPuRS un Eiropas Savienības projektam „Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (8.3.4.0/16/I/001), oktobra mēnesī Dakini fonds uzsāka projektu „Māksla dzīvot harmonijā”, kura mērķis ir attīstīt dalībnieku radošās iespējas un iesaistīt skolēnus, kuri pievēršas skolas priekšlaicīgai pārtraukšanai. Projektā piedalās 10 jaunieši no kuriem 6 ir riska grupā.

Starp interesantām nodarbībām var atzīmēt nodarbības ar neformālo gaisotni, nodarbības, kuras sākas ar jogas un meditācijas vingrinājumiem, kā arī aktiermeistarības un digitālās mākslas nodarbības ar profesionālajiem aktieriem un fotomākslas pedagogiem.

Novembra sākumā dalībnieki apguva digitālās fotogrāfijas radošās iespējas, vizuālās mākslas un dekorācijas iemaņas, kā arī apmeklēja Latvijas un pasaules mēroga modes dizaineres Baibas Ladigas nodarbību un lekciju Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Projekta rezultātā decembra mēnesī tiks organizēta publiska starpskate par radošo projektu un janvāra mēnesī PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā SAULES SKOLA notiks izstāde ar nosaukumu “Māksla dzīvot”.

Dakini fonda aktivitāti atbalstīja biedrības „Kāpēc 5”, „Cirka un deju studija „VIVAT””, „TCKB” un biedrība „IIC DINO”, kā arī Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centrs un PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola SAULES SKOLA.