Erasmus_mindus_programma_studentiem_2019_(1)_original

Latvijas studentiem ir iespēja pieteikties Eiropas Savienības (ES) programmas Erasmus+ īstenojamai aktivitātei „Erasmus Mundus kopīgās maģistrantūras programmas”, kurā labākie Eiropas valstu augstskolu konsorciji piedāvā studentiem studēt augstas kvalitātes kopīgajās maģistrantūras programmās aktivitātes dalībvalstīs.

Erasmus Mundus ir integrēta, starptautiska studiju programma, kuru kopīgi īsteno starptautisks augstskolu konsorcijs. Labākajiem kandidātiem, kas piesakās ik gadu rīkotā atlases procedūrā, programma piešķir ES finansētas stipendijas. Programma paredz, ka studijām jānotiek vismaz divās programmas valstīs.

Programmai var pieteikties jebkurš, kas ir ieguvis atbilstošu izglītības līmeni, lai turpinātu studijas maģistrantūrā. Šīs programmas galvenokārt orientētas uz stipendiju piešķiršanu studentiem no partnervalstīm (~75% no kopējā studentu skaita), arī Eiropas valstu studentiem ir iespēja pieteikties studijām šajās programmās.

2020./2021. studiju gada aktuālais Erasmus Mundus kopīgo maģistrantūras programmu katalogs pieejams šeit.

Lai detalizēti uzzinātu par pieteikšanos studijām šajās programmās, iepazītos ar absolventu pieredzi, kā arī citiem noderīgiem resursiem, aicinām lejupielādēt informatīvu prezentāciju: ?d=Erasmus_Mundus_kop_mag_prezent.pdf (2Mb).

Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem atradīsiet šeit Eiropas Komisijas mājaslapā. Vairāk par Kopīgo maģistrantūras programmu aktivitāti VIAA mājaslapas sadaļā.