20190222_162416_original

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina pieteikties mācībām par jaunatnes jomas projektu sagatavošanu programmā "Erasmus+: Jaunatne darbībā". Mācības notiks no 2019. gada 3. līdz 5. decembrim atpūtas kompleksā “Turbas” Ikšķiles novadā. Pieteikšanās līdz 24. novembrim.

Ja esi vecumā no 15 līdz 30 gadiem un tev jau ir lieliska ideja starptautiskam jauniešu apmaiņas projektam jauniešiem aktuālā jomā – karjera, uzņēmējdarbība, medijpratība, vide, jauniešu līdzdalība, starpkultūru dialogs u.c. – līdz 2019. gada 24. novembrim kopā ar atbalsta personu piesakies mācībām, aizpildot pieteikuma anketu tiešsaistē.

Piedaloties "Projektu darbnīcā", tev būs iespēja:
•  uzzināt visu par programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" jauniešu apmaiņas projektiem un to praktisku sagatavošanu;
•  attīstīt savu projekta ideju atbilstīgi jauniešu apmaiņas projektu būtībai;
•  gūt izpratni par partneru meklēšanas iespējām un partneru lomu savam nākotnes projektam;
•  mācīties no labākajiem neformālās izglītības ekspertiem Latvijā;
•  iepazīt citu organizāciju pārstāvjus, veidot sadarbības kontaktus un iedvesmoties jaunām idejām.

No vienas organizācijas (NVO, jauniešu centra, pašvaldības, skolas utt.) aicinām pieteikties divus dalībniekus, lai mācību laikā ar pārinieku varētu attīstīt jau reālu projekta ideju. Mācībās ar vecāku atļauju drīkst piedalīties arī nepilngadīga persona, bet tādā gadījumā otram organizācijas pārstāvim ir jābūt sasniegušam vismaz 18 gadus. Atbalsta persona drīkst būt arī vecāka par 30 gadiem.

Dalībnieku skaits mācībās ir ierobežots, un priekšroka tiks dota dalībniekiem, kuriem nav pieredzes, bet ir spēcīga ideja, motivācija un organizācijas atbalsts idejas īstenošanai, "Projektu nakts 2019" dalībniekiem, kā arī dalībniekiem, kuri plāno iesniegt jauniešu apmaiņas projektu tuvākā viena gada laikā.

Mācības notiks pilnas 3 dienas, tāpēc svarīgi, lai  abi organizācijas pārstāvji varētu piedalīties visās mācību dienās! Mācības ir bez maksas un notiks latviešu valodā. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ar programmas "Erasmus+" atbalstu sedz uzturēšanās, ēdināšanas un mācību izdevumus. Dalībniekiem jāsedz tikai ceļa izdevumi uz mācību norises vietu.

Lai piedalītos mācībās, kļūtu par labiem projekta pieteikuma sagatavotājiem un attīstītu savu ideju, abiem organizācijas pārstāvjiem līdz 2019. gada 24. novembrim (ieskaitot) jāizpilda viena kopīga pieteikuma anketa tiešsaistē.

Rezultāti tiks paziņoti visiem personīgi pēc 2019. gada 25. novembra, par to informējot uz elektroniskajā pieteikuma veidlapā norādīto e-pasta adresi.

Kas ir Jauniešu apmaiņas?

Papildu informācija:
Jana Priedniece
JSPA Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas vecākā projektu vadītāja
E-pasts: jana.priedniece@jaunatne.gov.lv