44546937934_d6658989b3_k_original

5. un 6. novembrī Daugavpils Būvniecības tehnikumā notiks nozares jauno profesionāļu meistarības konkurss “Ceļu būve”, kurā par medaļām sacentīsies topošie ceļu būves tehniķi no Smiltenes tehnikuma, Saldus tehnikuma un Daugavpils Būvniecības tehnikuma.

Konkursa uzdevumus jaunieši veiks komandās pa trim. Divu dienu garumā konkursanti ieklās bruģa segumu uz iepriekš izlīdzināta šķembu pamata ar betona grodu un stacionāro aku, kurus nepieciešams nolīmeņot ar ātri cietējošo cementu. Konkursa laikā jaunie profesionāļi veiks grunts paraugu granulometriskā sastāva laboratorisko pārbaudi, mērījumus ar optisko un lāzera nivelieri, demonstrēs praktiskās un teorētiskās zināšanas ceļu būvē izmantojamo iekārtu un rokas instrumentu lietošanā, kā arī atbildēs uz jautājumiem par darba aizsardzību.

Konkursu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), lai noskaidrotu labākos topošos nozares jaunos profesionāļus, veicinātu profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm. Konkursa uzdevumus izstrādājuši nozares profesionāļi no ceļu būves firmas SIA “Binders”.

Nozaru konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, kuru īsteno VIAA, finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.

 

 

Papildu informācija:

Elīna Rubīna
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
Vecākā informācijas speciāliste
Tālr.: 67785436, 28680275
e-pasts:  elina.rubina@viaa.gov.lv