Vlcsnap-2029-10-18-15h04m49s416_original

No 14. līdz 18. oktobrim Latvijā norisinās Karjeras nedēļa. Daugavpils skolēniem visas nedēļas garumā bija iespēja iepazīt dažādas profesijas, piedaloties skolās rīkotajos tematiskajos pasākumos, kā arī apmeklējot iestādes un uzņēmumus. Šī gada tēma ir nākotnes profesijas un prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes darba tirgū.

Karjeras nedēļas svinīgais atklāšanas pasākums norisinājās Daugavpils inovāciju centrā. Jauniešiem bija lieliska iespēja tuvāk iepazīt ķīmiķa, fiziķa, grafiskā dizainera, fizioterapeita un inženiera profesijas, tiekoties ar šo nozaru esošajiem un topošajiem profesionāļiem.

Visas nedēļas garumā izglītības iestādēs notika dažādi ar profesiju iepazīšanu un izvēli saistīti pasākumi, radošās darbnīcas un diskusijas, kurās akcentēta mākslīgā intelekta un tehnoloģiju loma nākotnes profesijās. Neizpalika arī tradicionālo profesiju iepazīšana: mācību ekskursiju laikā skolēni apmeklēja pašvaldības uzņēmumus “Daugavpils siltumtīkli”, “Daugavpils satiksme”, “Daugavpils ūdens”, kur varēja izpētīt, kā līdz ar jauno tehnoloģiju ieviešanu mainās šo uzņēmumu speciālistu darbs. Plašu programmu tradicionāli piedāvāja Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles.

Jaunatnes nodaļas organizētā pasākuma „Profesiju virpulī atrast savējo!” laikā visas nedēļas garumā ar dažādu nozaru profesionāļiem mūsu pilsētā tikās ne vien Daugavpils, bet arī Daugavpils novada jaunieši.

Skolēni tikās arī ar Daugavpils pilsētas domes vadību un darbiniekiem, ar interesi iepazina pašvaldības darba struktūru un speciālistu darba ikdienu.

Skolēniem tā bija notikumiem un iespaidiem bagāta nedēļa, kuras laikā daudz ir domāts par nākotnes plāniem. Un daudziem jauniešiem par tiem jau ir visai skaidrs priekšstats, kas liek noprast, ka mums blakus aug racionāli domājoši, radoši un mērķtiecīgi jaunie cilvēki.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pislētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.