Img-20190910-wa0000_original

Šogad no 12. līdz 30.augustam Daugavpils 3.vidusskolā norisinājās šīs vasaras izzinošākā nometne “Jauno mediķu skola”, kurā piedalījās 40 jaunieši vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Ideju atbalstīja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa.

Nometnes mērķis veidot izpratni par mediķu profesiju un specializāciju.

Nometnes dalībnieki varēja pārliecināties par mediķu profesiju nozīmību, iepazīt mediķu darba vidi, bija iespēja arī pašiem papildus padarboties dabaszinātņu laboratorijā, apgūstot ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiskās.

Katra diena tika veltīta atsevišķam tematam, sākot no iepazīšanās aktivitātēm un beidzot ar svinīgo noslēguma pasākumu, kura laikā dalībniekiem bija iespēja izpausties radoši un parādīt nometnē iegūtās zināšanas.

 Liela uzmanība nometnē tika pievērsta aktīvam dzīvesveidam. Katru rītu nometnes dalībnieki sāka ar rīta rosmi, bet nometnes laikā bija iespējams arī aktīvi pasportot piedzīvojumu parkā “ Daugavpils Tarzāns”, iesaistīties “ Atveseļošanās prakses Cigun” interaktīvajās nodarbībās.

Visspilgtākās atmiņas nometnes dalībniekiem palika par P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja apmeklējumu. Organizētajā ekskursijā jaunieši tika iepazīstināti ar medicīnas pirmssākumiem, attīstību, sākot no šamaņu un tautas  dziednieku ārstēšanas metodēm līdz kosmiskai medicīnai. Dalībnieki ar interesi aplūkoja senos medicīnas instrumentus, kā arī citus P.Stradiņa kolekcijas spilgtākus eksponātus, piemēram “Dubultsuni”.

Kā arī nometnes dalībniekiem ļoti patika veterinārās klīnikas apmeklējums. Skolēniem tika stāstīts par veterinārārsta profesiju un darba gaitām. Bija iespēja piedalīties četrkājaina pacienta pieņemšanā un klātienē novērot nelielu zobārstniecības operāciju.

Lai kļūtu par ārstu, ir ļoti daudz jāmācās. Daugavpils Medicīnas koledžā tika stāstīts par iespēju apgūt medmāsas, medmāsas palīga un ārsta palīga profesiju dzimtajā pilsētā. Skolēni tika iepazīstināti ar tādām profesijām, kā fizioterapeits, aukle un sociālais aprūpētājs.

Jaunieši piedalījās arī izzinošā ekskursijā uz Daugavpils neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu, kur iepazinās ar neatliekamā medicīniskā dienesta ikdienas darbu, kā arī varēja aktīvi līdzdarboties, sniedzot pirmo medicīnisko palīdzību. Tika apmeklēta Daugavpils medicīnas koledža, kurā bērni tika iepazīstināti ar studiju programmām, mācību un darba iespējām, kā arī nākotnes profesijām.

Kopumā visiem bija jautri un interesanti!

 

Sagatavoja nometnes “Jauno mediķu skola” darbinieki un dalībnieki