Img_2858_original

7.septembrī Dubrovina parkā devīto gadu pēc kārtas notika jauniešu festivāls „Artišoks 2019”, kuru organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa.

Pasākums sākās ar sporta aktivitātēm, kuras festivāla ietvaros norisinājās visu dienu. Ikviens jaunietis varēja izmēģināt savus spēkus dažādās sacensībās – bokss, futbols, airēšana, biatlons, svarbumbu celšana, orientēšanās sacensības un šaha turnīrs. Sacensību rezultāti tiks publiskoti tuvākajā laikā.

No plkst. 15.00 līdz 18.00 Dubrovina parkā darbojās radošās darbnīcas, izstādes, prezentācijas, sacensības un meistarklases. 45 organizācijas iepazīstināja pasākuma apmeklētājus ar iespējām lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku Daugavpils pilsētā.

Jauniešu festivālu “Artišoks 2019” atklāja Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga un Jumping Fitness studija ar enerģisku priekšnesumu.Uz skatuves pasākuma apmeklētājus ar muzikāliem un deju priekšnesumiem priecēja vairākas organizācijas –deju studija “Alisa”, biedrība „Ligzda”, YAMAHA  mūzikas skola un Bērnu un jauniešu interešu izglītības centrs  “SAULES  STARIŅI”, Daugavpils jauniešu grupa “Young Sky”,biedrība “Deju šova grupa ELEGANCE”, biedrība “Z Life Energy” un Daugavpils breika deju skola “Factory Kingz”. Paldies mūsu pašmāju jauniešiem, kuri sagatavoja priekšnesumus un tos prezentēja Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem. Pasākumu vadīja Līksnas pagasta brīvprātīgās Aiga Rusiņa un Katrīna Kudrjašova.

Deju meistarību demonstrēja arī STOPTIMES Dance Studio, kur uz meistarklasi sapulcējās daudzi jaunieši. Ar lielu aizrautību festivāla apmeklētāji piedalījās spēlē „Watershoot”, ko piedāvāja biedrība „IIC DINO”. ”Biedrības „TempArt” grafiti meistarklase padarīja pasākumu īpaši krāšņu, izdaiļojot parku ar grafiti zīmējumiem. „Vēsturiskās modelēšanas klubs „Robeža”” iepazīstināja ar vēsturiskiem ieročiem, tērpiem un priekšmetiem. Muzikālo skanējumu prezentēja biedrība “D-PRO DJ’S School”. SIA Beleic aicināja izbaudīt braucienu ar elektrocikliem. Festivāla ietvaros varēja apmeklēt vienreizēju auto izstādi, kuru organizēja biedrība „Drive 2 Daugavpils”. Blakus izstādei atradās vēl nebijis biedrības Z/S “Kļavas” sagatavotais fotostūrītis, kurš aicināja iemūžināt atmiņas par festivālu.Trīs stundu garumā jaunieši aktīvi un lietderīgi pavadīja laiku, kā arī iepazinās ar Daugavpils un citu Latvijas organizāciju darbību. Pateicamies visām organizācijām, kuras piedalījās festivālā –biedrība “Daugavpils pilsētas orientēšanās sporta klubs “Stiga””, biedrība “Daugava Chess”,Bērnu un jauniešu sporta skola, biedrība “Fitnesa federācija”,biedrība “Latgales dizaina biedrība”, biedrība “Mārīte Art”, biedrība “Solis dabā”, biedrība “Kāpēc 5”, biedrība “Cirka un deju studija “VIVAT””, biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”, biedrība “Mākslas un Informācijas Tehnoloģiju savienība”, biedrība “Kultūra klubs”, Jaunatnes sporta biedrība “Ielu vingrošana”, SIA “AVON COSMETICS”, IK Crystalino, Valsts robežsardzes koledža, biedrība “Nevo Drom D”,JSPA Eurodesk, Transporta un sakaru institūts.

Izsakām pateicību Zirgu sētai “Klajumi”, kura festivāla laikā priecēja ar bezmaksas izjādēm ikvienu interesantu.“Klajumi” organizē harmoniskas, ainaviskas izjādes un pārgājienus ar zirgiem, kur jebkurš var jāt arī bez pieredzes.

Izsakām īpašu paldies mūsu sponsoriem “ĀDAŽU ČIPSI”, kuri atbalstīja jauniešu festivālu “Artišoks 2019” !Ādažu čipsu promo komanda piedalījās pasākumā, piedāvājot nofotografēties ar lielo čipsu paku, izspēlēt jautras spēles un saņemt gardos čipsus!

Pasākumā piedalījās 46 brīvprātīgā darba veicēji, kuri cēla teltis, lika galdus un krēslus, kā arī palīdzēja jauniešu organizācijām, nodrošinot veiksmīgu pasākuma norisi. Daugavpilī brīvprātīgais darbs ir aktuāla tēma. Vairāki jaunieši piesakās caur Jaunatnes nodaļu, lai iepazītos ar brīvprātīgā darba pieredzi un iegūtu papildus zināšanas, kas noderēs nākotnes profesijas izvēlē.

Plkst. 19.00 vakara koncertprogrammu pasākuma apmeklētājiem piedāvāja biedrība Latgales džeza klubs-studija” (vad. Inna Kralika), biedrības "Benefiss" vokālā grupa “Pumpuriņi” (vad. Alla Petrova) unbiedrības “May & Wonderland” vokālā studija “Wonderland”(vad. Alisa May).

Plkst. 20.00 Dubrovina parku ieskandināja grupa “BERMUDU DIVSTŪRIS”, kura jau no pirmajām skaņām “uzspridzināja” Daugavpili. Vakara gaitā varēja dzirdēt grupas slavenākos hītus un sajūsminātā publika aktīvi dziedāja un dejoja līdzi.

Festivāls noslēdzās ar diskotēku kopā ar viesi no Maskavas DJ STYLEZZ, kurš aizrāva daugavpiliešus un ieskāva dejas ritmos.

Kopumā pasākumu apmeklēja rekordliels cilvēku skaits – aptuveni 10 000 cilvēki.

 

Paldies, ka bijāt kopā ar mums!


Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Gunta Jerlikova

jaunatne@daugavpils.lv