Ip-19-25-001_original

No š.g. 1.septembra līdz 6.septembrim Maskavā notika Megapolišu olimpiāde, kurā 14–18 gadus veci skolēni no 45 pasaules pilsētām demonstrēja savas zināšanas fizikā, ķīmijā, matemātikā un informātikā (programmēšanā). Daugavpils pilsētu šajā olimpiādē pārstāvēja astoņi skolēni: Elīza Andrejeva, Valērija Jablonska un Anna Petrova un informātikas skolotājs Dmitrijs Lapkovskis (Daugavpils 3.vidusskola); Iļja Červjakovs, Nikolajs Trifonovs un fizikas skolotājs Jurijs Kostjukevičs (Daugavpils 13.vidusskola); Vinsents Sivačovs, Kirils Trofimovs un Maksims Ģermanovičs un direktores vietnieks, informātikas skolotājs Oļegs Bojaruns.

Kā pastāstīja Daugavpils 3.vidusskolas informātikas skolotājs Dmitrijs Lapkovskis, katra olimpiādes diena bija ļoti piesātināta, notika ne tikai sacensības, bet arī ekskursijas un citi pasākumi. Pirmajā dienā bija zibensturnīrs starp dalībpilsētām – Daugavpils skolēnu komanda strādāja kopā, veicot visu jomu uzdevumus.

Vislabāk Daugavpils skolēniem veicās ķīmijā, savukārt visgrūtākie izrādījās matemātikas uzdevumi, kuri turklāt tika ļoti stingri vērtēti. Fizikā labi veicās praktiskajos uzdevumos, bet pievīla teorētiskā daļa, tāpēc pietrūka pāris punktu, lai tiktu iegūta bronzas medaļa. Programmēšanas uzdevumu izpildi sarežģīja olimpiādes uzdevumu veikšanai nepieciešamā atšķirīgā programmēšanas valoda, kas faktiski bija jāapgūst vienas dienas laikā. Komandu ieskaitē pilsētas komanda ieguva 35.vietu, savukārt Daugavpils 3.vidusskolas pārstāve Anna Petrova un Daugavpils 13.vidusskolas pārstāvis Iļja Červjakovs var lepoties ar ķīmijā iegūtajām bronzas medaļām.

Stāstot par olimpiādi, A.Petrova (Daugavpils 3.vidusksola) augstu novērtēja tās izcilo organizāciju, piedāvājumu iepazīt un apskatīt arī Maskavas skaistākās vietas. Visiem dalībniekiem bija unikāla iespēja iepazīt citu valstu un kultūru pārstāvjus. Turpretī I.Červjakovs ir sajūsmā ne tikai par augsta līmeņa organizāciju, bet arī par interesantiem un aizraujošiem uzdevumi, kā rezultātā ir radusies papildus vēlme augt un pilnveidoties.

Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolotājs O.Bojaruns uzsver, ka ikviens dalībnieks ieguvis ļoti labu pieredzi, kas parādīja, ka veiksmīgai dalībai pasaules olimpiādēs ir nepieciešama papildu apmācība un padziļināta priekšmetu apguve, ņemot vērā Latvijas izglītības programmas atšķirību no citu valstu izglītības programmām. Īpaši interesanta un vērtīga bija arī saziņa ar citu valstu skolotājiem un izglītojamajiem.

Visi dalībnieki neslēpj, ka ikviens vēlētos piedalītos vēl kādā starptautiskā pasākumā – lai gūtu jaunu pieredzi un iespaidus, lai padziļinātu savas zināšanas!

Sveicam mūsu Daugavpils skolēnus un novēlam viņiem neapstāties pie sasniegtā un turpināt savu izaugsmes ceļu!

Olimpiādes dalībnieki izsaka pateicību Daugavpils pašvaldībai par atbalstu un iespēju pilsētas skolēniem piedalīties starptautiskajā olimpiādē!


Plašāka informācija:http://megapolis.educom.ru/ru/results


Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ilona Bohāne

t.65432102