2_3_original

Aicinām organizācijas, to pārstāvjus, skolotājus, jauniešu centru darbiniekus, jauniešu apvienības un citus interesentus, kas ikdienā strādā ar jauniešiem, iesaistīties Eiropas Jaunatnes dialoga procesā un saņemt atbalstu, lai septembrī un oktobrī varētu īstenot dažādas līdzdalības aktivitātes.

Ar mērķi sniegt jauniešiem iespēju iegūt pirmo pieredzi Eiropas procesu ietekmēšanā un interesentiem iegūt jaunu pieredzi un atbalstu līdzdalības aktivitāšu īstenošanā tiek īstenoti dažādi atbalsta pasākumi līdzdalības aktivitāšu īstenošanai vietējā līmenī. Interesentiem būs iespēja izvēlēties, kādu aktivitāti viņi vēlas īstenot, un pieteikties nepieciešamajam atbalstam. Pieteikties iespējams tiešsaistes formā.

Aktivitāšu ietvaros jauniešiem būs jāatbild uz dažādiem jautājumiem trīs tēmās: kādu atbalstu un informāciju jaunieši gribētu saņemt no cilvēkiem, kas strādā ar jauniešiem, kādas iespējas jaunieši vēlētos lauku reģionos, vai jauniešiem ir pieejamais atbalsts, lai justos droši par savu darba nākotni? Katrs aktivitātes rīkotājs varēs izvēlēties, kuras tēmas vēlas apspriest un aktivitātē varēs iekļaut interesējušos jautājumus.

Organizācijām nav nepieciešama iepriekšēja pieredze līdzdalības aktivitāšu īstenošanā – Izglītības un zinātnes ministrija vēlas piedāvāt iespēju īpaši tām organizācijām, jauniešu apvienībām, skolotājiem un pulciņu vadītājiem, kas šādas aktivitātēs nav īstenojuši vai vēlas izmēģināt jaunas līdzdalības aktivitāšu formas.

Interesentiem būs iespēja pieteikties arī uz vienas dienas apmācībām par līdzdalības principiem, līdzdalības metožu efektīvu vadīšanu un izmantošanu un jēgpilnu līdzdalības aktivitāšu organizēšanu. Apmācību datumi: 17.09. Ventspilī ; 19.09. Rēzeknē; 24.09. Jelgavas novadā; 27.09. Cēsīs; 30.09. Rīgā.

Iespēja pieteikties apmācībām, aizpildot tiešsaistes anketu.

Lai jauniešu sniegtās atbildes Izglītības un zinātnes ministrija varētu apkopot Latvijas Nacionālajā ziņojumā, aktivitātēm ir jānotiek līdz 20. oktobrim.

Vairāk informācijas par Eiropas Jaunatnes dialogu iespējams saņemt sazinoties ar Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departaments projekta koordinatori Annu Īviņu rakstot uz e-pastu: anna.ivina@izm.gov.lv.