20190711_143541_original

No 9. līdz 12. jūlijam Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa sadarbībā ar Daugavpils Jauniešu domi un Višķu pagasta Jauniešu centru organizēja Jauniešu līdzdalības apmācības "Brīvs un prātīgs!".

Apmācībās piedalījās 25 jaunieši, kuri vēlas kaut ko mainīt savā kopienā, organizācijā vai dzīvesvietā, kuriem ir motivācija to darīt, bet pietrūkst iedrošinājuma, zināšanu vai prasmju, kuriem ir interese par to, kā labāk sadarboties ar cilvēkiem no citām kultūrām, ar atšķirīgām pieredzēm un uzskatiem un, kuri vēlas attīstīt sadarbības iespējas ar organizāciju un kopienu pārstāvjiem.

Apmācību mērķis bija veicināt jauniešu līdzdalību un popularizēt brīvprātīgo darbu, kā arī veicināt brīvprātīgo darbu dažādās sfērās.

Izglītības programma līderiem tika nodrošināta apmācības treneres Jekaterinas Antonovas vadībā par tēmām:

1.  indivīda loma sabiedrībā un piederība kopienai;

2. kopienas projektu plānošana un attīstība, balstoties uz pašizziņu un saikņu ar notiekošajiem procesiem vietējā, reģionālā un globālā līmenī apzināšanos;

3. sadarbība ar citu kultūru pārstāvjiem, kuriem ir dažādi uzskati un pieredzes stāsti.

Nodarbību laikā jauniešiem bija iespēja noteikt cilvēka pozitīvos un negatīvos principus, kas var palīdzēt nodibināt komunikāciju ar dažādiem sabiedrības pārstāvjiem. Jaunieši mācījās cienīt citu cilvēku viedokli un izprast citu cilvēku / kultūras īpašības, trenējās  klausīt viens otru trīs līmeņos (fakti, sajūtas, mērķis), lai prastu definēt vietējos / globālos uzskatus un ietekmēt lēmumu pieņemšanu, kā arī jaunieši diskutēja par sabiedrības attīstības motivāciju un izpratni par dažādiem sabiedrības līmeņiem.

Apmācību rezultātā jaunieši no Daugavpils pilsētas un novada saliedējās  un ieplānoja organizēt kopīgus pasākumus, kuri vērsti uz sabiedrības aktivitātes celšanu.

Aktivitāte tiek īstenota, balstoties uz British Council programmas «Active Citizens» metodoloģiju. Projekts «Active Citizens» veicina pozitīvas pārmaiņas kopienās un to ilgtermiņa attīstību, radot iespēju kopienu pārstāvjiem iegūt jaunas zināšanas un prasmes, kā arī veidojot platformu, kur satikties, mācīties un kopīgi darboties, lai risinātu sabiedrībai aktuālus jautājumus.

 

Papildu informācija:

Artjoms Pučinskis

27028209