Vlcsnap-2029-08-02-14h55m30s724_original

30. jūlijā Daugavpils kultūras pilī tika apbalvoti jaunie pašmāju sportisti, kuri spēja parādīt augstus rezultātus VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādē un II Eiropas spēlēs Minskā. Pašvaldība izteica pateicību 150 sportistiem un treneriem - viņi tika apbalvoti ne tikai ar diplomiem un ziediem, bet arī ar naudas balvām.

Ar pirmo apbalvojumu tika atzīmēta slavenā cīkstone Anastasija Grigorjeva un viņas treneris Ļubova Kopilova. Minskā Anastasija spēja izcīnīt zelta medaļu svara kategorijā līdz 68 kg, un tagad gatavojas Olimpiskajām spēlēm Tokijā 2020. gadā.

Latvijas Jaunatnes olimpiādē Daugavpili pārstāvēja sportisti, kas startēja 19 sporta veidos. Viņiem un viņu treneriem tika piešķirtas naudas balvas summā no 50 līdz 400 eiro. Kopā ar jauniešiem, godalgas pilsētai izcīnīja arī jaunietes.

Mūsu sportisti rādīja izcilus sniegumus gan individuālajos, gan komandu sporta veidos. Starp tiem bija arī tādu cīņas sporta veidu kā bokss, brīvās un grieķu-romiešu cīņas, džudo, karatē un taekvondo pārstāvji.

Apbalvošanas laikā Daugavpils pilsētas domes vadība un sporta skolu pārstāvji atgādināja, ka bieži vien treneri pilda ne tikai sporta mentoru, bet arī vecāku lomu, par ko ir pelnījuši īpašu cieņu.

Sižetu sagatavoja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.