Dsc-3239_original

No 5. līdz 7. jūlijam, Jelgavā norisinājās VIII Jaunatnes olimpiāde, kurā piedalījās gandrīz 3000 dalībnieku, tai skaitā 202 Daugavpils sportistu. Mūsu sportistu delegācijai šajā Olimpiādē kopumā ir 80 medaļas dažādos sporta veidos.

 Šajā Olimpiādē izcīnītas 23 zelta medaļas, 28 sudraba medaļas un 29 bronzas medaļas. Kopvērtējumā pirmo vietu ieguva Rīgas pilsēta ar izcīnītām 195 medaļām. Jāatzīmē, ka VIII Jaunatnes Olimpiāde atnesa lielāku skaitu medaļu, jo kā jau minējām, 2017.gada Olimpiādē, Daugavpils izcīnīja 70 medaļas. 

Daugavpils šajā Olimpiādē startēja 19 sporta veidos- futbols, karate, taekvondo, bokss, cīņa, džudo, peldēšana, airēšana, volejbols un pludmales volejbols, teniss, basketbols 3x3, vieglatlētika, svarcelšana, šaušana, triatlons, paukošana, vingrošana (sporta un mākslas). 

Teicamus rezultātus uzrādīja pilsētas komandas, 3x3 basketbolā meiteņu komandai 1.vieta. Volejbolā puišiem izcīnīta bronzas medaļa, savukārt, meitenēm volejbolā sudraba medaļa. 

Lieliski rezultāti un medaļu birums arī cīņas sporta veidos. Brīvajā cīņā izcīnītas 12 medaļas, tajā skaitā 4 zelta medaļas, grieķu-romiešu cīņā 6 medaļas. Svarcēlāji sev ieguva 9 medaļas, no kurām 3 bija zelta un uzstādīja arī jaunus rezultātus un rekordus. Teicami rezultāti mūsu airētājiem, kuri savā īpašuma izcīnīja 9 medaļas, 3 zelta, 3 sudraba un 3 bronzas medaļas. Godalgotas vietas tika izcīnītas arī citos sporta veidos, kopā mūsu jaunie sportisti medaļas izcīnīja 15 sporta veidos. 

Daugavpils sportistu rezultāti Olimpiādē pieejami šeit: VIII Jaunatnes Olimpiāde
Ar visiem VIII Jaunatnes Olimpiādes rezultātiem var iepazīties: https://jelgava2019.olimpiade.lv/lv/rezultati

Jaunatnes Olimpiāde ir lielisks veids, kā ne tikai gūt teicamus rezultātus un izcīnīt medaļas, bet arī pārbaudīt sevi, savu sportisko meistarību un gūt jaunu pieredzi, ko pielietot tālāk trenējoties un piedaloties dažāda līmeņa sacensībās un čempionātos. 

Liels prieks, ka Jaunatnes Olimpiāde tiek rīkota pēc iespējas tā, lai tā līdzinātos Olimpiskajām spēlēm. Sākot ar atklāšanas ceremoniju un noslēgumu, turpinot ar to, ka Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.Liels paldies visiem sportistiem un īpašs paldies ir jāsaka treneriem, par ieguldīto darbu un kopā sasniegtajiem rezultātiem. Novēlam sportistiem neapstāties pie sasniegtā, veiksmīgi iekļauties pieaugušo sportā, turpināt strādāt un tiekties pēc jauniem sportiskiem sasniegumiem un rezultātiem.