Wide-29902a8e265ee_original

No 5. līdz 7. jūlijam, Jelgavā norisināsies VIII Jaunatnes olimpiāde, kurā piedalīsies gandrīz 3000 dalībnieku. Olimpiādes laikā tiks noskaidroti gan labākie sportisti dažādos sporta spēļu veidos, gan arī sportiskākās pašvaldības.

 Sacensības norisināsies ne tikai Jelgavā, bet arī Valmierā, Brocēnos, Dobelē, Engurē, Jūrmalā, Ozolniekos, Rīgā un Tukumā. 

Šajā Olimpiādē ir iekļauti 27 Olimpiskie sporta veidi- airēšana, badmintons, basketbols 3x3, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jātnieku sports, kanoe un smaiļošana, karate, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, svarcelšana, šaušana, taekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana un volejbols. Un Olimpiādē ir iekļauti arī 2 neolimpiskie sporta veidi- orientēšanās un skvošs. 

Liels prieks, ka Daugavpils šajā Olimpiādē startēs 19 sporta veidos- futbols, karate, taekvondo, bokss, cīņa, džudo, peldēšana, airēšana, volejbols un pludmales volejbols, teniss, basketbols 3x3, vieglatlētika, svarcelšana, šaušana, triatlons, paukošana, vingrošana (sporta un mākslas). Kopā dosies vairāk kā 200 sportisti no Daugavpils sporta skolām un klubiem. 

Pagājušajā Jaunatnes Olimpiādē, kas notika 2017.gadā Cēsīs, Daugavpils izcīnīja 70 medaļas, 27 zelta medaļas, 20 sudraba un 23 bronzas medaļas. Pašvaldību kopvērtējumā Daugavpils ieguva 2. vietu. 

Olimpiādes atklāšana notiks 5. jūlijā, kad plkst. 20:00 dalībnieki dosies gājienā un plkst. 21:00 tiks svinīgi atklāta VIII Jaunatnes Olimpiāde, Zemgales Olimpiskajā centrā. 

Sekot līdzi Olimpiādes informācijai un rezultātiem var https://jelgava2019.olimpiade.lv/lv/sakums